Friday, June 12, 2015

ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ΤΟΥ ΝΥΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ



ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ΤΟΥ ΝΥΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

(Σκοπός του κειμένου είναι απλά να πάψουν να αποδίδουν τα περί συκοφαντίας στον νυν Αρχιεπίσκοπο Κύπρου)

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
=====

Πρόσφατα ένας ακόμα ιερωμένος (δεν αναφέρω οτιδήποτε άλλο, γιατί δεν έχω καμιά πρόθεση να μειώσω τον άνθρωπο αυτόν), στην προσπάθειά του να μειώσει τα γραφόμενα για το απραγματοποίητο των προφητειών του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, για λυσσαλέα πληγή της Κύπρου κλπ, αναφέρθηκε και σε προηγούμενες συκοφαντίες του νυν Αρχιεπισκόπου Κύπρου, εις βάρος του εν λόγω μοναχού. 

Να εκφράσει άποψη κάποιος και να πει ότι ο νυν Αρχιεπίσκοπος Κύπρου (τότε Μητροπολίτης Πάφου), δεν έχει σχηματίσει σωστή άποψη για το θέμα τούτο, είναι δικαίωμά του και φυσικά είναι λογικό. Τα περί συκοφαντίας όμως; Άλλο να εκφράσει την άποψή του και να πει ότι έχει λάθος στο θέμα τούτο κι άλλο να αποδίδει κάποιος την ύβρη της συκοφαντίας.

Το να έχει ό καθένας την άποψή του για το αν αληθεύουν ή όχι οι καταγγελίες για τα γεγονότα τότε εις βάρος του εν λόγω μοναχού, είναι άλλο θέμα. Όμως το να αποδίδεται το αμάρτημα της συκοφαντίας, στον τότε Μητροπολίτη Πάφου, νυν Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, είναι πλέον αποδεδειγμένο ψεύδος. 

Επί του παρόντος όμως βολεύονται από την ανεκτικότητα του νυν Αρχιεπισκόπου. Να μη θεωρούν όμως την υπερβάλλουσα έγνοια του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄ για ενότητα και την επακόλουθη σιωπή του, ως «ταφόπετρα» του θέματος του απαράδεκτου καταλογισμού συκοφαντίας. 

Δίδεται η εντύπωση ότι ο τότε Μητροπολίτης Πάφου, νυν Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ήταν  ο ιθύνων νους μιας καλά οργανωμένης συκοφαντίας. Αν ήταν έτσι όπως λανθασμένα διαδίδουν, δεν θα μετέβαινε την παραμονή της Σταυροπροσκυνήσεως, ημέρα Σάββατο στη Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού της Μίνθης, για την εις διάκονο χειροτονία του μακαριστού π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, παρά τις εις βάρος του καταγγελίες. 

Η χειροτονία όμως ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, καθότι προσέκρουσε στην «άκρα ταπείνωση» του π. Ιωσήφ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τότε αδελφός της Μονής, αν και είχαν ετοιμαστεί τα της χειροτονίας. Σε αυτόν τον Ιεράρχη καταλογίζεται η  ύβρις της συκοφαντίας;

Εκείνο που εντελώς καταρρίπτει τα περί συκοφαντίας, είναι το γεγονός ότι ο τότε Μητροπολίτης Πάφου, νυν Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, προχώρησε στην χειροθεσία του σε Ηγούμενο της Ιεράς Μονή Τιμίου Σταυρού της Μίνθης παρά τις εις βάρος του εν λόγω μοναχού καταγγελίες, χωρίς να τον χειροτονήσει ιερέα. Σε αυτόν τον Ιεράρχη καταλογίζουν καταλογίζεται η ύβρις της συκοφαντίας;

No comments:

Post a Comment