Wednesday, June 17, 2015

ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ



ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη Romfea.gr:

“Είκοσι (20) νέους Κατηχουμένους εβάπτισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος στο Βαπτιστήριο Ενηλίκων και Αλλοδαπών στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας την Τετάρτη 17 Ιουνίου το πρωί, μέσα σε κλίμα χαράς και μυσταγωγίας και με την παρουσία πολλών συγγενών τους και φίλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Νεοφώτιστοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οι οποίοι προέρχονται από διάφορες χώρες, είχαν προηγουμένως παρακολουθήσει τα μαθήματα της Σχολής Κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως, την οποία πλαισιώνουν κατηρτισμένοι κληρικοί, πού διδάσκουν στους κατηχουμένους τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας, την Ερμηνεία της Αγίας Γραφής καθώς και στοιχεία από τους βίους των Αγίων και την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.

Με τις τελευταίες 20 βαπτίσεις ο αριθμός όσων έχουν βαπτισθεί υπό του Σεβασμιωτάτου στο Βαπτιστήριο Ενηλίκων ανέρχεται στους 373.”

Φτωχή είναι η γλώσσα για να εκφράσει τη χαρά μας για την κατήχηση και βάφτιση 20 πιστών στην Ορθόδοξη Εκκλησία γεγονός που τιμά ιδιαίτερα τον Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο και τους συνεργάτες του, που έχουν ήδη στο ενεργητικό τους 373 βαφτίσεις ενηλίκων.

Μακάρι πάντοτε αυτά να ακούμε για τους ιεράρχες μας. Ότι κατηχούν και βαφτίζουν στην Ορθοδοξία και ότι υπερασπίζονται τις αλήθειες της πίστης μας. Γι’ αυτό θέλουμε να παρακαλέσουμε τον Σεβ. Φθιώτιδος να μιλά για θέματα πίστεως. Είναι γνωστό ότι είναι άριστος χειριστής του λόγου και εγκρατής της θεολογίας ιεράρχης. Γι’ αυτό και έχουμε πολλές προσδοκίες από τον Σεβασμιότατο. 

Για ποιο λόγο, Σεβασμιότατε, δεν ζητάτε από τον Μακαριότατο να συγκαλέσει την ιεραρχία και όχι απλά την ΔΙΣ για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους; Γιατί δεν μιλάτε για τον Οικουμενισμό; Γιατί δεν στείλατε επιστολή συμπαράστασης στον Σεβ. Θεσσαλονίκης για τον αγώνα που κάνει για την παρέλαση περηφάνειας; Θερμά σας παρακαλούμε παράλληλα με τις άξιες κάθε επαίνου βαφτίσεις που κάνετε να μιλάτε για θέματα πίστεως.

No comments:

Post a Comment