Tuesday, May 9, 2017

ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΙΚΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ, ΑΣ ΑΠΟΦΥΓΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΙΚΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ, ΑΣ ΑΠΟΦΥΓΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
=====

Στην Αμερική αλλά και στην Ευρώπη, Προτεστάντικες παραφυάδες ακολουθούν τις μεικτές κατασκηνώσεις για νέους στη ηλικία των 15, 16 και 17 χρονών. Η ομολογία κοπέλας που δοκίμασε τέτοια κατασκήνωση αιρετικών "Βαπτιστών’’ στις Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ, έδωσε την αφορμή να γραφεί τούτο το κείμενο. Το τι διηγήθηκε η κοπέλα αυτή που πήγε σε κατασκήνωση αιρετικών ‘’Βαπτιστών’’, δεν μπορώ να αναφέρω.

Οι μεικτές κατασκηνώσεις πρέπει να αποφεύγονται, για τους γνωστούς λόγους. Ας μην υποτιμούνται οι κίνδυνοι που καραδοκούν και να θεωρούνται οι εκφράζοντες την αντίθετη περί τούτου άποψη, ως διακατεχόμενοι δήθεν από πουριτανισμό ή νοσηρό συντηρητισμό. Οι μεικτές κατασκηνώσεις, δεν αποτελούν ένδειξη προοδευτικότητας.

Είναι πολύ δύσκολο να αποφεύγονται τα έκτροπα, τα συναφή με τη μορφή των μεικτών κατασκηνώσεων. Το θέμα των μεικτών κατασκηνώσεων είναι πολύ σοβαρό και μάλιστα στην ηλικία των 15, 16 και 17 χρονών και δεν πρέπει να υποτιμάται η επικινδυνότητά των.

Συνομιλώντας με κάποιον από την Ελλάδα (άνθρωπο της Εκκλησίας), είδα ότι δεν αντιτίθετο σε κάτι τέτοιο για τις Εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα και γι’ αυτό πρέπει να αποφευχθούν οι μεικτές κατασκηνώσεις. Οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στις κατασκηνώσεις και μάλιστα στις Εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις.

Δεν είναι απλά θέμα μέτρων, για να αποφευχθούν έκτροπα. Δεν είναι απλά θέμα αυστηρότερου προγράμματος. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Τις πρακτικές αιρετικών προτεστάντικων παραφυάδων κυρίως, ας μην ακολουθήσει καμιά Μητρόπολη της Εκκλησίας της Ελλάδας. Οι μεικτές κατασκηνώσεις δεν αποτελούν ένδειξη προοδευτικότητας. Δεν πρέπει να υποτιμάται η επικινδυνότητα των. Καμιά Μητρόπολη της Εκκλησίας της Ελλάδας, ας μην ακολουθήσει την ‘’πρακτική’’ των μεικτών κατασκηνώσεων.

No comments:

Post a Comment