Saturday, May 6, 2017

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το βίντεο που προτάσσεται της ανάρτησης πρέπει να μας ανησυχήσει όλους σοβαρά. Εδώ καταντήσαμε! Ιερέας είναι πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας(!!!) και δηλώνει -μεταξύ άλλων εξωφρενικών- ότι η ομάδα του δεν έχει έντεκα αλλά δώδεκα παίκτες, και υπονοεί ότι ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας είναι ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας!!! Άκου προπέτεια, βλασφημία και ιεροσυλία.

Ερωτούμε, λοιπόν, όχι βέβαια τον ιερέα επειδή ουδεμία στοιχειωδώς σοβαρή απάντηση δεν ελπίζουμε να λάβουμε από αυτόν.

Ερωτούμε τον προιστάμενό του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο:

Σεβασμιώτατε! Γιατί δεν συμμαζεύετε αυτόν τον νεωτεριστή κληρικό;

Τι ρεζιλίκια είναι αυτά; Είναι δυνατόν να αγνοείτε τα κατορθώματα του εν λόγω ιερέα;

Μόνον να διαμαρτύρεστε και να απειλείτε όσους γνοιάζονται για την πίστη τους και πολεμούν τον Οικουμενισμό και την Σύνοδο της Κρήτης είστε καλός, ενώ αυτά τα αίσχη συμβαίνουν στη Μητρόπολή σας και εσείς τα ευλογείτε ή τουλάχιστον τα ανέχεστε! 

Γιατί Σεβασμιώτατε; Αυτή είναι η δουλειά των παπάδων; Να προεδρεύουν αθλητικών συλλόγων;

Σεβασμιώτατε! Δεν γνωρίζω αν έφτασε στα αυτιά σας ότι ιερείς και μοναχοί της Μητρόπολης Κορίνθου σας κατηγορούν ότι είστε πολύ αυταρχικός και δεσποτικός. Φυσικά δεν έχω ιδίαν αντίληψη του πράγματος.

Αν όμως αληθεύει η πληροφορία διερωτώμαι: Πού εξαντλείτε την αυστηρότητά σας; Σε όσους γνοιάζονται να ομολογούν την πίστη τους και όχι σε όσους εισάγουν τέτοιους νεωτερισμούς και εκκοσμίκευση στη Μητρόπολή σας; Γι’ αυτά τα αίσχη που κάνουν τους πιστούς σε όλο τον κόσμο να κρύβουν το πρόσωπό τους από ντροπή και αποτροπιασμό τι έχετε να πείτε; Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε;

Δεν είστε ο μόνος αρμόδιος να επανεφέρετε σε τάξη τον νεωτεριστή και εκκοσμικευμένο αυτό κληρικό που σκανδαλίζει αφόρητα τους πιστούς πολύ πέραν των ορίων της Μητροπόλεως σας;

Αναμένουμε, Σεβασμιώτατε, να κινηθείτε άμεσα και αποφασιστικά.

No comments:

Post a Comment