Tuesday, May 9, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΣΕΡΡΩΝ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΣΕΡΡΩΝ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σε κήρυγμά του, κατά την Θεία λειτουργία της εορτής των ονοματηρίων του, ο Σεβ. Σερρών κ. Θεολόγος δήλωσε ότι ευχή και επιθυμία του είναι να ζήσει το υπόλοιπο του βίου του ως Μητροπολίτης Σερρών.

Ποιος αμφιβάλλει γι’ αυτό Σεβασμιώτατε;

Αλλά, όμως, αν το Άγιο Πνεύμα -χωρίς φυσικά εσείς να το επιδιώξετε- ευδοκήσει ή τέλος πάντων παραχωρήσει κατά τις ανευρεύνητες βουλές Του να μετατεθείτε στην πολύφερνη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εσείς βέβαια ούτε που διανοείστε να προσβάλετε το Άγιο Πνεύμα. Δεν είναι έτσι; Συρόμενος, στενάζοντας και κλαίοντας γοερά, θα κύψετε τον αυχένα και θα αναφωνήσετε “Ιδού ο δούλος Κυρίου. Γένοιτό μοι κατά το ρήμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος.”

Στο μεταξύ εσείς, βέβαια, που δεν διανοείστε να φύγετε από τη Μητρόπολη Σερρών, καθηκόντως και χωρίς υστεροβουλία, οδεύετε τακτικά στο Φανάρι και προσκαλείτε τον Παναγιώτατο να επισκεφθεί και να ευλογήσει τη θεόσωστη επαρχία σας σε μια περίοδο μάλιστα που οι σχέσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου δεν είναι και οι καλύτερες.

Αυτά αναμφίβολα γίνονται λόγω του μεγάλου σεβασμού σας προς το σεπτό κέντρο της Ορθοδοξίας και όχι επειδή στην απονήρευτη καρδία σας εισήλθαν λογισμοί πλεονεξίας, φιλοπρωτείας και μεταθετομανίας.

Η ίδια ακριβώς ανιοδιοτέλεια εξηγεί και το οικουμενιστικό περιεχόμενο της έκθεσης που καταθέσατε στη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με τη Σύνοδο της Κρήτης τις αποφάσεις της οποίας ασμένως υπογράψατε εις μνημόσυνον αίδιον της ορθοδόξου ομολογίας σας ως ιεράρχης του Χριστού. 

Σεβασμιώτατε μην ανησυχειτε! Όλοι γνωρίζουν ότι μόνον αν το Πνεύμα το Άγιον το εν Αγίοις αναπαυόμενον σας μεταθέσει στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης θα κύψετε ευλαβικά τον κεφάλι και θα υπακούσετε τη φωνή της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment