Tuesday, November 1, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΙ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είπε πολλά και διάφορα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη συνέντευξή του στον Σκάι. Από αυτά θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας σε ένα. Συγκεκριμένα με τη συνέντευξή του ανέδειξε τον κ. Φίλη σαν τον κύριο αντίπαλό του όχι για λόγους ιδεολογίας αλλά για λόγους ιδιοσυγκρασίας.

Είναι ασυνεπής, ανακόλουθος και απρόβλεπτος, είπε.

Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα;

Αν όντως το πρόβλημα της Εκκλησίας ήταν το πρόσωπο του κ. Φίλη η λύση θα ήταν απλή. Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον ανεδείκνυε δεύτερο σε αριθμό ψήφων ακριβώς επειδή θεωρήθηκε αντίπαλος της Εκκλησίας και ο κ. Τσίπρας, αφού κατά τον Μακαριότατο δεν είναι προβληματικός και δεν τρέφει εχθρικά συναισθήματα έναντι της Εκκλησίας, θα τον είχε αντικαταστήσει και διορίσει στη θέση του φερέγγυο πρόσωπο.

Ποια είναι η αλήθεια;

Ο κ. Φίλης είναι ο εντολοδόχος του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα προσωπικά στο Υπουργείο Παιδείας. Προωθεί και υλοποιεί την Εκκλησιομαχία και τον εθνομηδενισμό που χαρακτηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της παιδείας. Αν τυχόν κάποτε ο κ. Τσίπρας αποφασίσει να τον αντικαταστήσει κανείς ας μην έχει αμφιβολία ότι στη θέση του θα διορίσει ένα άλλο Φίλη που θα υλοποιεί την ίδια αντιεκκλησιαστική και αντεθνική πολιτική.

Το ερώτημα είναι αν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πιστεύει ότι όντως ο κ. Φίλης είναι το πρόβλημα λόγω της ιδιοσυγκρασίας του ή αν το λέγει αυτό με σκοπό να τον δαιμονοποιήσει προσωπικά για να απαλλάξει τον κ. Τσίπρα από την ενοχή.

Όλα δείχνουν ότι ο Μακαριότατος αποφάσισε ότι για το μάθημα των Θρησκευτικών η Εκκλησία θα υποχωρήσει στις αξιώσεις της Πολιτείας και ελπίζει ότι θα λάβει ως αντιπαροχή τη διατήρηση του σημερινού καθεστώτος σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας.

No comments:

Post a Comment