Tuesday, November 1, 2016

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΤΕΥΧΟΣ 110


ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
________

Ορθόδοξη Μαρτυρία, Έκδοση Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι Φίλοι του Αγίου Όρους”, Αριθμός 110, Φθινόπωρο 2016, Λευκωσία-Κύπρος σσ. 116.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το νέο τεύχος της “Ορθόδοξης Μαρτυρίας” περιλαμβάνει ποικίλη ύλη με εκτενές αφιέρωμα για το ιερατικό αξίωμα.

Το πρώτο εορτολογικό κείμενο είναι του Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους, και ακολουθούν κείμενα κυρίως αγιολογικά αλλά και από τη σοφία των Αγίων Πατέρων.

Στη συνέχεια τον κύριο όγκο του περιοδικού καταλαμβάνει το αφιέρωμα για το ιερατικό αξίωμα. Συνολικά παρατίθενται είκοσι άρθρα κληρικών και λαικών οι οποίοι βλέπουν το ιερατικό αξίωμα από πολλές οπτικές γωνίες. Είναι κείμενα καλογραμμένα που αναλύουν το ιερατικό αξίωμα διεξοδικά.

Τέλος το τεύχος περιλαμβάνει εκκλησιαστικές ειδήσεις και βιβλιοκρισίες που έκανε ο κ. Ανδρέας Κυριακού, ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου και ο υπεύθυνος της έκδοσης του περιοδικού στους κόπους και στη φροντίδα του οποίου οφείλουμε αυτή την έκδοση.


Εκτός των συνδρομητών που έχουν πρόσβαση στην έντυπη μορφή του περιοδικού, οι χρήστες του διαδιχτύου μπορούν να διαβάσουν το περιοδικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.orthodoximartyria.com/periodiko/110_Fall_2016.pdf

No comments:

Post a Comment