Thursday, June 11, 2015

ΕΝΑΣ ΠΑΠΙΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ



ΕΝΑΣ ΠΑΠΙΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Ο Κρίστοφερ Φερράρα είναι λαϊκός οπαδός του Πάπα. Όμως δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με τον «Αγιώτατο» Πάπα Φραγκίσκο. Μιλά έξω από τα δόντια λέγοντας ότι στον Παπισμό, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Ο ίδιος κι ένας διαρκώς ογκούμενος αριθμός «ιερέων, επισκόπων,  καρδιναλίων», αλλά κι απλών πιστών του Παπισμού έχουν την αίσθηση  ότι ο Παπισμός μοιάζει με καράβι που έχει χάσει την πυξίδα του και είναι χωρίς πηδάλιο. 

Τον περασμένο μήνα, μας λέει, ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε στο «Αποστολικόν παλάτιον» σε ιδιωτική ακρόαση την κυρία «αρχιεπίσκοπο» των Λουθηρανών της Σουηδίας ονόματι Άντιε Γιάσκελεν. Αυτό κάνει τον Κρίστοφερ Φερράρα έξω φρενών και αποκαλύπτει σε ποιο μαύρο χάλι έχουν φτάσει οι Λουθηρανοί της Σουηδίας. Μεταξύ άλλων «παντρεύουν» του ομοφυλόφιλους, ενθαρρύνουν τις εκτρώσεις και προωθούν τη γυναίκεια «ιερωσύνη». Στη Σουηδία σήμερα το 45% του λουθηρανικού «κλήρου» αποτελείται από γυναίκες, που ταυτόχρονα είναι η πλειοψηφία των υποψηφίων για την «ιερωσύνη». 

Σχετικά με το τι διημείφθη στη συνάντηση του Ποντίφηκος με την κυρία «αρχιεπίσκοπο» αναφέρει ότι αντάλλαξαν απόψεις για τον εορτασμό των 500 χρόνων από την έναρξη της «Μεταρρύθμισης» στα 1517. Στους εορτασμούς θα συμμετάσχει και το Βατικανό. Σχολιάζοντας τα πιο πάνω έχουμε να πούμε στον κ. Φερράρα ότι μάταια κοπιάζει διότι, κατά τον Παπισμό, ο Φραγκίσκος ως Πάπας θεωρεί τον εαυτό του αλάθητο, κι αλίμονο του κ. Φερράρα αν αυτό το θέσει εν αμφιβόλω. Μας ανοίγει όμως τα μάτια ταυτόχρονα για το ποιόν των Λουθηρανών. Αυτά που τους καταμαρτυρεί ο κ. Φερράρα είναι άκρως αποκαλυπτικά. 

Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι το Βατικανό θα συνεορτάσει με τους Προτεστάντες τη «Μεταρρύθμιση»!!! Θα θυμηθούν τα παλιά. Δηλαδή τις πολεμικές τους συγκρούσεις που κράτησαν χρόνια, τις σφαγές (λ.χ. τη σφαγή των Ουγενότων), τους γάμους του Λούθηρου, το ότι ο Καλβίνος κι ο Σβίγγλιος σκοτώθηκαν στις πολεμικές συγκρούσεις κι άλλα πολλά ωραία. 

Οι Λουθηρανοί της Σουηδίας ανήκουν στο «ΠΣΕ». Έτσι για να εννοήσουμε καλά με ποιου συμμετέχουμε ως ισότιμα μέλη οι Ορθόδοξοι αντιπρόσωποι στις συνεδρίες και τις λοιπές εκδηλώσεις της «λαμπρής» αυτής προτεσταντικής οργάνωσης. 

Πώς θα προσεγγίσετε τους Προτεστάντες, ρωτά ο κ. Φερράρα τον Πάπα, αφού αυτοί έχουν, εν τω μεταξύ, πολλαπλασιάσει τις πλάνες τους; Αυτή την ερώτηση κάνουμε κι εμείς στους ημέτερους οικουμενιστές και για τους Λουθηρανούς και όλους εν γένει τους Προτεστάντες και για τους Παπικούς.  

No comments:

Post a Comment