Tuesday, November 4, 2014

Ο ΠΕΡΙΟΔΕΥΩΝ ΘΙΑΣΟΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ-ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ



Ο ΠΕΡΙΟΔΕΥΩΝ ΘΙΑΣΟΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ-ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο περιοδεύων θίασος Βατοπαιδίου-Λεμεσού συνεχίζει με αδιάπτωτο φρόνημα εκκοσμίκευσης τις παραστάσεις του καθ’ άπασαν την Ελληνική επικράτεια. 

Πρώτα στα “Δημήτρια” στην ενορία του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι. Υστερα στη Φθιώτιδα στον Αγιο Βησσαρίωνα. Στη συνέχεια στο Βατοπαίδι για να συλλειτουργήσουν με τον Μακαριότατο Αντιοχείας. Ακολούθως στη Θεσσαλονίκη για το συνέδριο της ψαλτικής. Τώρα στη Δράμα για να συλλειτουργήσουν στη μονή του σύγχρονου Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη.

Ελεος πια! Ε- λε- ος!

Και καλά ο “ακτιστοφωτίτης” της Λεμεσού. Προφανώς περιοδεύει για να εμπλουτίσει την γκάμα των εμπειριών του με αγίους Γέροντες -ζώντες τε και κεκοιμημένους- για να διηγείται πόσα καντήλια είδε να κουνιούνται, πόσες εικόνες να δακρύζουν και ποιες Μοτοβιλώφειες ακτιστοφωτικές εμπειρίες αξιώθηκε με τους Αγίους.

Ο έτερος Καππαδόκης όμως; 

Δεν καυχάται ότι έχει το πιο πολυάριθμο ανδρώο μοναστήρι της Ελληνικής Ορθοδοξίας;

Πότε κάθεται να ποιμάνει τη μονή του και να βοηθήσει πνευματικά την αδελφότητά του και τις εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές που μεταβαίνουν στη Μονή του κάθε χρόνο;

Αλλά είπαμε. Είναι να μην έπεφτε κάποιος στα χέρια του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού. Οχι απλά αλλοίωνε τον χαρακτήρα του, αλλά κατόρθωνε να αλλάξει και το DNA της προσωπικότητάς του! Εξ ου και γινόμαστε μάρτυρες αυτών των αθλιοτήτων της άκρας εκκοσμίκευσης.

Ο Παναγιότατος, όμως, Οικουμενικός Πατριάρχης δεν είναι ο κυρίαρχος επίσκοπος του Αγίου Ορους;

Δεν είναι ο μόνος αρμόδιος να βάλει τέρμα σ’ αυτή την πλημμυρίδα της εκκοσμίκευσης;

Δυστυχώς! Περί άλλα τυρβάζει και μεριμνά και πρωτίστως πώς θα μαγαρίσει την Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τη μετάβαση του αιρεσιάρχη της Ρώμης Πάπα Φραγκίσκου! Μια ασχημία στην οποία θα συμμετάσχει πολύ ενεργά η Εκκλησία της Αμερικής προς άφατο σκανδαλισμό και βαθύτατη πικρία των πιστών.

No comments:

Post a Comment