Friday, November 28, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΟΥΦΑΛΑΚΗ ΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΗΔΕΙΑΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΟΥΦΑΛΑΚΗ ΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΗΔΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο Amen.gr, το ακόλουθο ρεπορτάζ των κ. Ν. Μαγγίνα και Ν. Παπαχρήστου:

“Στην εκλογή νέου Επισκόπου, βοηθού του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, προχώρησε πριν λίγο η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου που συνεδριάζει υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στο Φανάρι.

Οι συνοδικοί Ιεράρχες εξέλεξαν τον Αρχιμ. Απόστολο Κουφαλάκη από την Ι. Μ. Αγίου Φραγκίσκου υπό τον ψιλό τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μηδείας.

Αμέσως μετά την εκλογή του ο νέος Επίσκοπος έδωσε το Μικρό Μήνυμα ενώπιον του Πατριάρχη και των Συνοδικών Ιεραρχών στην Αίθουσα του Συνοδικού ενώ το Μεγάλο Μήνυμα θα πραγματοποιηθεί ενώπιον των μελών της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στις ΗΠΑ.”

Στο νέο Θεοφιλέστατο εψηφισμένο επίσκοπο της Εκκλησίας μας ευχόμαστε -εκ μέσης καρδίας- να ποιμάνει το λαό του Θεού Θεοφιλώς και να αξιωθεί της Επουράνιας Βασιλείας του Κυρίου μας.

Οταν είδα τη φωτογραφία του, στο Amen.gr, πριν διαβάσω το σχετικό ρεπορτάζ, διερωτόμουν ποιος ήταν.

Ο λόγος;

Τον θυμόμουνα, όπως τον παρουσιάζει η πιο κάτω φωτογραφία, όταν υπηρετούσε στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Αικατερίνης Αστορίας.


Αντιλαμβάνεστε την απογοήτευσή μου τουλάχιστον όσοι γνωρίζετε την αλλεργία που έχω για τους εκκοσμικευμένους μοντέρνους κληρικούς. Ειδικά όταν είναι άγαμοι. Καλύτερα να μην επεκταθώ. 

Ας ελπίσουμε ότι η νεωτεριστική εμφάνιση του Θεοφιλέστατου εψηφισμένου επισκόπου Μηδείας δεν σημαίνει ότι και το φρόνημά του κατέστη νεωτεριστικό και οικουμενιστικό.

Δυστυχώς! Είναι να μην πιουν οι κληρικοί μας το νερό της Εκκλησίας του Κουκούζη, έστω και αν γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν στην Ελλαδα. Απαξ και το πιουν, βράσε ρύζι. 

No comments:

Post a Comment