Sunday, November 23, 2014

ΝΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ “ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ”



ΝΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ “ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Αυτή την χρονική στιγμή θα περιοριστούμε να επαναφέρουμε μια πρόταση που κάναμε στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο κ. Παπαθανασόπουλος, λόγω της εκπληκτικής ενημέρωσής του για τα παρασκήνια των εκκλησιαστικών πραγμάτων, αλλά και λόγω της θεολογικής του συγκρότησης, σκόπιμο και λίαν χρήσιμο είναι να αναλάβει την διεύθυνση του “Ορθοδόξου Τύπου”, για να καλύψει το υπάρχον τεράστιο κενό στην εφημερίδα.

Δεν θέτω αυτή τη χρονική στιγμή θέμα “Ορθοδόξου Τύπου” συνεπής με την απόφασή μου να επικεντρώσω την προσοχή μου στην επικείμενη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Απλά υπενθυμίζω πρόσφατή μου πρόταση, μετά την ανάγνωση του πρόσφατου λίαν αξιόλογου άρθρου του κ. Παπαθανασόπουλου, που δείχνει, όχι μόνον την θεολογική του επάρκεια και το ορθόδοξό του φρόνημα αλλά και το βαθμό της ενημέρωσης που έχει των εκκλησιαστικών παρασκηνίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο “Ορθόδοξος Τύπος” -μια εφημερίδα που ιδρύθηκε με αποκλειστικό στόχο να διαφωτίζει για τους κινδύνους του Οικουμενισμού- στην τελευταία της έκδοση -λίγες μόνον μέρες πριν την μετάβαση του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι- έχει ως κύριο άρθρο κείμενο για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.!!!

Ολοι συμφωνούμε ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είναι από πολλές απόψεις προβληματικό και αναφερθήκαμε κατ’ επανάληψη στο θέμα. 

Νομίζω, όμως, ότι όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε ότι αυτή τη στιγμή επιβάλλεται να έχουμε επικεντρωμένη την προσοχή μας στην επικείμενη μετάβαση του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι, όπου και αναμένονται -εκτός κατά Θεόν απροόπτου- πολύ δυσάρεστες οικουμενιστικές ασχημίες που θα αποτελούν επικύρωση -στο ύψιστο επίπεδο- της προδοτικής για την Ορθοδοξία Συμφωνίας του Μπαλαμάντ.

Υπενθυμίζω όσα φοβερά συνετελέσθησαν όταν ο Πάπας Βενέδικτος πήγε στο Φανάρι πριν λίγα χρόνια και ότι κυρίως εξαιτίας των οικουμενιστικών ασχημιών που παρατηρήθηκαν τότε συστάθηκε η "Σύναξη κληρικών, μοναχών και λαικών" και άρχισε η συλλογή υπογραφών για την "Ομολογία πίστεως για τον Οικουμενισμό".

Πώς είναι δυνατόν, επομένως, ο "Ορθόδοξος Τύπος" να έχει αυτή τη χρονική στιγμή άλλες προτεραιότητες από τη μετάβαση του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι; 

Και η πλήρης αφερεγγυότητα και ψηλαφητή ανεπάρκεια του κ. Ζερβού είναι για όλους δεδομένη και το Παποκαισαρικό Μακρακιστικό φρόνημα, οι ιδεοληψίες, οι αγκυλώσεις και οι εμμονές του π. Βασιλείου Βολουδάκη σε όλους γνωστές. 

Σε κάθε περίπτωση διευκρινίζω και πάλιν ότι αυτή τη χρονική στιγμή δεν θέτω θέμα "Ορθοδόξου Τύπου". 

Απλά επισημαίνω την ανάγκη ο "Ορθόδοξος Τύπος" να βρίσκεται σε θέση μάχης πριν τη μετάβαση του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι.

No comments:

Post a Comment