Wednesday, November 12, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΛΑΣΩΦ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΛΑΣΩΦ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στη Romfea.gr, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

“Η δίωξη των χριστιανών στη Συρία και το Ιράκ ήταν αποτέλεσμα των Δυτικών Χωρών, πιστεύει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ.

"Η μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων, η μοίρα της χριστιανικής παρουσίας από εκεί που άρχισε ο χριστιανισμός, όπου εκεί τέθηκαν τα θεμέλια της πίστεως μας, είναι αδιάφορα σε εκείνους τους ανθρώπους που κατέχουν θέσεις εξουσίας στη σύγχρονη παγκόσμια πολιτική" δήλωσε χαρακτηριστικά χθες, Τρίτη ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ.

Σύμφωνα με τον π. Νικόλαο, η χριστιανική παρουσία στη Μέση Ανατολή ίσως στο άμεσο μέλλον να εξαφανιστεί.

"Υπάρχουν Χριστιανοί στη Συρία και το Ιράκ, οι οποίοι λένε ότι εμείς θα μείνουμε εδώ, αλλά πολλοί για να σώσουν τα παιδιά και την οικογένεια τους αναγκάστηκαν να φύγουν", υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ.

Σε άλλο σημείο ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ τόνισε: "Μισό εκατομμύριο Χριστιανοί έχουν ήδη εγκαταλείψει αλλά και εκδιωχθεί από τη Συρία, το ίδιο και στο Ιράκ αλλά και στη Λιβύη."

Ο π. Νικόλαος έριξε βέλη προς όλους εκείνους που φέρουν την ευθύνη για ότι συμβαίνει σήμερα στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι "αυτά προήλθαν προς επίτευξη παγκόσμιων πολιτικών στόχων."

"Η Ρωσία έχει αναλάβει τον ρόλο του προστάτη των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής και δεν μπορεί παρά να χαίρεται από τα αποτελέσματα που έχουν οι ενέργειες της", πρόσθεσε ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ.

Τέλος τόνισε ότι πολλά ΜΜΕ της Δύσης δεν προβάλουν τις διώξεις των Χριστιανών, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο σύγχρονο κόσμο, προωθώντας παράλληλα την χριστιανοφοβία.”

Πολύ ορθές παρατηρήσεις. Οι δυτικοί εξόπλισαν ένα τέρας που συμπεριφέρεται κυριολεκτικά σαν αιμοδιψής τίγρης και τώρα δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι πώς να χειριστούν το θέμα.

Στο μεταξύ οι Ισλαμοφασίστες εξόντωσαν από τις πατρογονικές τους εστίες σχεδόν στην ολότητά τους την τεράστια πλειοψηφία των χριστιανών της περιοχής που ζούσαν εκεί για χιλιετηρίδες.

Τα ίδια έγιναν με τους χριστιανούς αδελφούς μας σε όλη τη βόρεια και Αφρική και στη Μέση Ανατολή εξαιτίας της λεγόμενης “Αραβικής Ανοιξης” που στην πράξη αποδείχτηκε χριστιανικός χειμώνας.

Ας ελπίσουμε ότι, έστω και τώρα οι Δυτικοί θα αντιληφθούν ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία ειρήνης και ότι θα αντιμετωπίσουν δυναμικά τους Ισλαμοφασίστες.

Το ίδιο ελπίζουμε ότι θα κάνει και η Ρωσία. Να μη διστάσει να στείλει στρατεύματα για να ξεκληρίσει απο προσώπου της γης το εγκληματικό μόρφωμα του χαλιφάτου πριν είναι πολύ αργά για όλους.

No comments:

Post a Comment