Tuesday, November 25, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με πολλή χαρά και περηφάνεια παρακολουθούμε τους αγώνες των φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που αντιδρούν στη δημιουργία Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Σχολή τους παρά τις περί αντιθέτου αποφάσεις του Θεολογικού Τμήματος της Σχολής και της Συγκλήτου του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Καμαρώνουμε αυτά τα παιδιά που έχουν το σθένος και το ομολογιακό φρόνημα να αντιτάσσονται στη μετατροπή της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης σε Θρησκειολογική-Οικουμενιστική Σχολή και που συμπαρίστανται στο ποιμενάρχη της Θεσσαλονίκης, ο οποίος -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- στέκεται όρθιος και αντιτάσσεται σθεναρά σ’ αυτούς που υποσκάπτουν τον ορθόδοξο χαρακτήρα της Θεολογικής Σχολής.

Εκφράζουμε, επίσης, την πιο ειλικρινή μας χαρά, για την παρουσία του Σεβ. Πειραιώς Σεραφείμ στις εργασίες της Ημερίδας που τελεί υπό την αιγίδα και τις ευλογίες του Σεβ. κ. Ανθιμου και στην οποία θα καταθέσουν τις εισηγήσεις τους αξιόλογοι ομιλητές.

Η παρουσία του Σεβ. Πειραιώς συνιστά σαφή  υποστήριξη στους αγώνες του τοπικού ιεράρχη.

Ευχής έργον θα είναι αν τελικά παραστούν πολλοί ιεράρχες, οι οποίοι αντιδρούν στην αλλοτρίωση του ορθόδοξου χαρακτήρα της Σχολής για να συμπαρασταθούν έτσι έμπρακτα στους ορθοφρονούντες Καθηγητές και φοιτητές της Σχολής, αλλά και στον Σεβ. Θεσσαλονίκης, ο οποίος μέχρι τώρα αφέθηκε σχεδόν μόνος -με ελάχιστες επαινετές εξαιρέσεις- να αντιστέκεται στην επιβουλή.

No comments:

Post a Comment