Monday, November 17, 2014

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ "ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΙΝ"


ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ "ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΙΝ"

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Παρακολουθώ προσεκτικά μεν, αλλά απολύτως ψύχραιμα, τις συνεχείς πολυεπίπεδες επιθέσεις που εξαπολύονται εναντίον μου και από την Ελλάδα και από την Κύπρο και από την Αμερική.

Διαβεβαιώνω -όσους τυχόν ενδιαφέρονται να το πληροφορηθούν- ότι είμαι αμετάπειστα αποφασισμένος να υποβαθμίσω -επί του παρόντος- όλα τα θέματα και προπαντός όλες τις προσωπικές επιθέσεις και να επικεντρώσω την αμαρτωλή προσευχή μου και τη φτωχή πέννα μου στην επικείμενη μετάβαση του αιρεσιάρχη της Ρώμης στο Φανάρι.

Ολοι γνωρίζουμε τι συνέβηκε πριν ορισμένα χρόνια όταν ο Πάπας Βενέδικτος πήγε στο Πατριαρχείο. Τον υποδέχτηκαν με προχωρημένες συμπροσευχές ως τον “επίσκοπο της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης” -όπως αποκαλούν οι Οικουμενιστές τον αιρεσιάρχη του Βατικανού- και επικύρωσαν -στο πιο ψηλό επίπεδο- με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο, την προδοτική για την Ορθοδοξία Συμφωνία του Μπαλαμάντ, που διακήρυξε την φοβερή κακοδοξία της "διηρημένης Εκκλησίας".

Ολα δείχνουν ότι οι ίδιες -ή ίσως και χειρότερες ασχημίες- θα παρατηρηθούν σε λίγες μέρες κατά τη μετάβαση του Πάπα Φραγκίσκου στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Υπάρχει, παρά ταύτα, μια αμυδρή ελπίδα ότι θα αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Εχουμε καταρχήν το προηγούμενο της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Αλβανία, κατά την οποία ο Μακαριότατος Αλβανίας συμπεριφέρθηκε κυριολεκτικά άψογα έναντι του Πάπα, παρόλον ότι μας στενοχώρησε -κατ’ επανάληψη- στο παρελθόν με τη συμμετοχή του σε παντοειδείς οικουμενιστικές ασχημίες.

Κάποιες δηλώσεις του Παναγιότατου, επίσης, αφήνουν χαραμάδα ελπίδας ότι πιθανόν να τον φώτισε ο Αγιος Θεός και ίσως γίνει το μεγάλο θαύμα και θα συμπεριφερθεί έναντι του Πάπα Φραγκίσκου ως ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό είναι το θέμα που πρέπει να απασχολεί όλους μας.

Ιδιαίτερα εμάς τα μέλη της Εκκλησίας της Αμερικής επειδή δυστυχώς πολλά και προβεβλημένα στελέχη της Εκκλησίας μας θα συμμετάσχουν -ως μη όφειλαν- μαζικά στις ασχημίες.

Ολα τα άλλα θέματα τα βάζω “στον φάκελλο των υπόψιν”, όπως συνηθίζει να λέγει αστειευόμενος ο Προηγούμενος της Ιερά Μονής Ιβήρων Αρχιμ. Βασίλειος.

Δύο σημεία μόνον χρειάζονται διευκρίνιση τώρα.

Δεν περίμενα ποτέ ότι ο κ. Χειλαδάκης, ένας δημοσιογράφος “της οκάς” -όπως λέμε στην Κύπρο-, που αρέσκεται να δίνει την εντύπωση ότι είναι άνθρωπος της Εκκλησίας, θα είχε την απίστευτη θρασύτητα να δημοσιεύσει άρθρο με το οποίο παρουσιάζει τον εαυτό του ως τον Ιούλιο Καίσαρα και στο οποίο καυχάται μάλιστα διότι έγραψε εκεί που δεν χωρά μελάνι τον Γέροντα Ευθύμιο τον Αγιορείτη.

Το πιο θλιβερό είναι ότι βρέθηκαν ορθόδοξα ιστολόγια, που παρουσιάζονται ως παραδοσιακά, τα οποία είχαν την αήθεια να αναδημοσιεύσουν το επαίσχυντο άρθρο του κ. Χειλαδάκη και να το υπερασπιστούν μάλιστα με σχόλια και με άρθρα.

Και ένα δεύτερο σημείο. 

Εμβρόντητος διάβασα σε σχόλιο στον ιστοχώρο ότι δεν θα ήθελα να μείνω στην Ιστορία ως ο άνθρωπος που πολεμά τα σχίσματα.

Ισως ενδιαφέρει τον συντάκτη του σχολίου να γνωρίζει ότι στέκομαι μπροστά στον ορθάνοιχτο λάκκο του μνήματός μου και αγωνίζομαι -με τη χάρη του Θεού- να γλυτώσω την ψυχή μου από τα χέρια του σατανά.
Η Ιστορία δεν αναφέρεται ποτέ σε ασημαντότητες σαν εμένα και ο Χριστός ξέρει ότι δεν τρέφω καμία απολύτως φιλοδοξία να μείνω στην Ιστορία.

Μόνον για τη σωτηρία της ψυχής μου κάνω τους αγώνες εναντίον του Οικουμενισμού, των νεωτερισμών, των σχισμάτων και της εκκοσμίκευσης και όχι για σώσω την Εκκλησία ή για να με γράψει η Ιστορία. 

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, όχι μόνον δεν έχω κανένα ενδιαφέρον να με γράψει η Ιστορία, αλλά ούτε καν με απασχολεί η εν ζωή μετρητή αποτελεσματικότητα των αγώνων μου. Ούτε να με γράψει η Ιστορία, ούτε να γράψω Ιστορία έχω το παραμικρό ενδιαφέρον. Απλά ετοιμάζω την απολογία μου για το Φοβερό Βήμα του Δίκαιου Κριτή εν εκείνη τη Ημέρα, όταν θα έρθη "εν δόξη, κρίναι ζώντας και νεκρούς ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος".

Μετά από αυτές τις αναγκαίες διευκρινίσεις επαναλαμβάνω ότι παραμένω αταλάντευτα προσηλωμένος στην επικείμενη μετάβαση του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι και απευθύνω θερμή έκκληση προς όλους να κάνουν το ίδιο.

No comments:

Post a Comment