Monday, November 17, 2014

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΜΕΤΑΞΑΚΗ



ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΜΕΤΑΞΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γράφει το ιστολόγιο “Κατάνυξις” για το συνέδριο της ανομίας προς τιμήν του Μελέτιου Μεταξάκη που διοργανώθηκε στην Κύπρο με πρωτοστάτη τον Αρχιμ. Σωφρόνιο Μιχαηλίδη όργανο του Σεβ. Μητροπολίτη Λεμεσού στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου:

“Κοντά στα όσα νεοεποχήτικα και οικουμενιστικά συμβαίνουν που προβληματίζουν και ανησυχούν βαθύτατα τους πιστούς, ήρθε και η είδηση για το συμπόσιο προς τιμή του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μελέτιου Μεταξάκη που πραγματοποιήθηκε στην πολύπαθη Κύπρο.

Καλές οι γιορτές καλά και τα συμπόσια προς τιμή διαφόρων προσωπικοτήτων.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως ο Ιεράρχης θεωρείται πρωτοπόρος της παναίρεσης του οικουμενισμού και υπεύθυνος για το παλαιοημερολογίτικο σχίσμα που ταλανίζει μέχρι σήμερα την Εκκλησία μας.

Αμφιλεγόμενη λοιπόν εκκλησιαστική προσωπικότητα ο Μελέτιος Μεταξάκης.

Οι εκκοσμικευμένες εκδηλώσεις και οι ατελείωτες αναφορές στο έργο του από πλήθος εισηγητών δεν πολυενδιαφέρουν τον απλό πιστό. 

Μάλλον τον κουράζουν, γιατί αναζητά πλέον το βίωμα και την ορθοπραξία.

Έγινε λόγος για την έκπτωση του εν λόγω προκαθημένου σε θέματα Ορθοδοξίας; Πολιτεύτηκε ορθόδοξα; Ήταν άγιος, "επόμενος τοις Αγίοις Πατράσι" ή εκινείτο κατά το "δοκούν", υποταγμένος στην μασωνία μέλος της οποίας φέρεται να ήταν; Κατά τη Λειτουργική αναφορά "ορθοτομούσε τον λόγον της Αληθείας";

Οι βιβλιοθήκες γέμουν από το πλήθος του έργου που επιτέλεσε ο Πατριάρχης.

Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά στους εκκλησιαστικούς άντρες είναι το αγιοπατερικό φρόνημα.

Πονάει η ψυχή μας όταν βλέπουμε η εκκλησιαστική ηγεσία να παρεκτρέπεται και το ποίμνιο να παραπαίει στην πλάνη των κάθε λογής αιρέσεων.

Η μεγαλύτερη πλάνη στις μέρες μας δυστυχώς είναι ο οικουμενισμός.

Έχει απλώσει για τα καλά τα πλοκάμια της στους κόλπους της εκκλησίας και καλύπτεται πίσω απο τις εύηχες λέξεις της συναδέλφωσης, της αγάπης και της ενότητας όλων των εκκλησιών.”

Χαίρομαι χαράν μεγάλην επειδή το συνέδριο της ανομίας έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει ένδικο μισθαποδοσία. 

Αντί ο Σεβ. Λεμεσού να μετανοήσει για όσα άπρεπα έγραψε ο π. Σωφρόνιος Μιχαηλίδης στην Ιστορία των Μητροπόλεων Λεμεσού και Κιτίου, τα οποία προλόγισε με ένθερμο πρόλογο, και αντί να τα ανακαλέσει -όπως επίμονα του ζητήσαμε να πράξει-, έδωσε οδηγίες στο όργανό του στην Μητρόπολη Κιτίου -τον Αρχιμ. Σωφρόνιο Μιχαηλίδη- να διοργανώσει συνέδριο προς τιμήν του νεωτεριστή και οικουμενιστή πατριάρχη.

Το συνέδριο απέτυχε διπλά. Καταρχήν οι εισηγητές του -όλοι μετριότητες- δεν είπαν απολύτως τίποτα ουσιαστικό και ασχολήθηκαν με θέματα που δεν ενδιαφέρουν κανένα.

Ταυτόχρονα άφησαν εντελώς εκτός της μελέτης τους την πραγματική αξιολόγηση του οικουμενιστή Πατριάρχη.

Ευτυχώς υπήρξε μεγάλη αντίδραση για το συνέδριο ώστε δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι διοργανώθηκε διαδιχτυακά αντισυνέδριο που υπενθύμισε στους πιστούς ποιος ήταν ο Μεταξάκης και πόση ζημιά προκάλεσε στην Εκκλησία.

Και ευτυχώς οι αντιδράσεις συνεχίζονται.

Μεγάλο πάντως και το παράπονό μας με τον Σεβ. Κιτίου που επέτρεψε στον π. Σωφρόνιο να τον παγιδεύσει εν αγαστή συμπνοία με τον Σεβ. Λεμεσού και τους έδωσε το δικαίωμα να τον εμπλέξουν στα άνομά τους σχέδια.

No comments:

Post a Comment