Wednesday, November 19, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Εγραψε στον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Σαββάτο ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος:

“Είναι γνωστόν, ότι και αγνώμων είσθε και εκδικητικός! Είσθε επίσης και άνθρωπος των παρασκηνίων! Θα προσέθετον, τέλος, ότι και διαστρεβλωτής των γεγονότων είσθε! Όταν δεν έχετε να αντιτάξετε επιχειρήματα επί της ουσίας των πραγμάτων, τότε και ανερυθριάστως και ενσυνειδήτως τονίζετε τα επουσιώδη, δια να εξέλθετε εις τον αφρόν!”

Και επίσης:

“Έπειτα από τα ανωτέρω δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθώ με τα λοιπά σημεία της προς με επιστολής Σας, καθ’ όσον ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ!”

Είναι ηλίου φανεινότερο ότι ο Σεβ. Καλαβρύτων έχει δίκαιο να λέγει όσα λέγει στον Σεβ. Μεσσηνίας. 

Γιατί δεν μας λέγει, όμως, ποιος τον εξέλεξε και ποιος τον χειροτόνησε Μητροπολίτη Μεσσηνίας και για ποιο λόγο έκανε αυτό το ασυγχώρητο έγκλημα σε βάρος της Εκκλησίας, ενώ γνώριζε το ποιόν του; 

Μήπως ο Σεβ. Καλαβρύτων συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των εκλεκτόρων του κ. Σαββάτου ως Μητροπολίτη Μεσσηνίας;

Απάντησε ο Σεβ. Μεσσηνίας στον Σεβ. Καλαβρύτων:

“Τα όσα επικριτικά και τις όποιες επιφυλάξεις εξέφρασαν, οι Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Ελλογιμ. Καθηγητής κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης, σχετικά με τις θετικές απόψεις μου για το Κείμενο της Ραβέννας, εξέτασε η Δ.Ι.Σ. και απεφάνθη συνοδικώς, ότι «ουδεμία εκκλησιολογική εκτροπή υφίσταται στον Σεβ. Μητροπολίτην Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομον» (βλ. Δελτίο Τύπου Δ.Ι.Σ. της 11ης Οκτωβρίου 2010).

Για το ίδιο θέμα, δύο Συνοδικά Μέλη, οι Σεβ. Μητροπολίται Καστορίας κ. Σεραφείμ και Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ανέφεραν αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων της Δ.Ι.Σ., ο μέν πρώτος ότι, «ο Άγιος Μεσσηνίας κρατά ανόθευτη την Παράδοση της Αγίας μας Εκκλησίας», ο δε δεύτερος, ότι «δηλώνω για μια ακόμη φορά την εμπιστοσύνη μουστα κείμενα του Αγίου Μεσσηνίας, τον οποίον θεωρώ αξιολογώτατον επιστήμονα και θεολόγο» (!!!).”

Ερωτούμε τους Σεβ. Καστορίας και Πειραιώς:

Οντως; 

Αληθεύουν οι ισχυρισμοί του Σεβ. Μεσσηνίας ότι του δώσατε αυτά τα πιστοποιητικά Ορθοδοξίας;

Αυτός ο Χριστόδουλος πια! Δεν φτάνει που μας κουβάλησε τον Πάπα στην Ελλάδα και πήγε στο Βατικανό παρά τις αντιρρήσεις της Ιεραρχίας, χειροτόνησε -μεταξύ άλλων- τους Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμο, Δημητριάδος Ιγνάτιο, Σύρου Δωρόθεο, Μεσσηνίας Χρυσόστομο, Θεόκλητο Κουμαριανό...

No comments:

Post a Comment