Wednesday, November 12, 2014

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΤΟΥΣ


ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΤΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη Romfea.gr:

“Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως ἀνακοινοῦται ὅτι τήν προσεχῆ Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014, ἡ Ἐκκλησία μας τιμᾶ τήν μνήμην τοῦ ἐν Ἁγίοις Πατρός ἡμῶν Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου καί ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πρεβέζης ἄγει τά ὀνομαστήριά του.

Ὁ Σεβασμιώτατος συμπάσχοντας στήν συνεχιζόμενη δοκιμασία τοῦ λαοῦ μας δέν θά ἑορτάσει, οὔτε θά δεχθεῖ ἐπισκέψεις στό Ἐπισκοπεῖο ἤ στά Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως καί εὐχαριστεῖ ἐκ τῶν προτέρων ὅλους ὅσοι ἐπιθυμοῦν νά τοῦ εὐχηθοῦν, ἀντευχόμενος ὑγεία καί μακρότητα ἡμερῶν εἰς πάντας.”

Ανακοίνωση που δείχνει ήθος και επισκοπική πατρική συνείδηση.

Διαβάσαμε στο Amen.gr:

“Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Την Τετάρτη το εσπέρας, παραμονή της εορτής και ώρα  7 μ.μ., ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον πολυαρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Καλαμάτας.

Την επομένη, θα προστεί πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού. Στο τέλος της Λειτουργίας, θα παραδώσει τις υποτροφίες του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 στους δικαιούχους άπορους Μεσσήνιους φοιτητές.

Στη συνέχεια, θα δεχτεί ευχές στο επισκοπικό μέγαρο ως τη 1 μ.μ. και το απόγευμα από τις 6 έως τις 8.”

Ανακοίνωση που δείχνει ασυνειδησία επισκοπική, τάση για προβολή του φιλανθρωπικού έργου ακριβώς όπως κάνουν οι Βατοπαιδινοί, προαγγελία των πολυαρχιερατικών ασχημιών που θα πραγματοποιηθούν κτλ..

Κανονικά θα έπρεπε να ρωτήσω: Για ποιο λόγο δεν καθαιρούν τον κ. Σαββάτο;

Και η απάντηση είναι καλύτερα να μην μπούμε σε λεπτομέρειες επειδή θα απογοητευτούμε πικρά χωρίς να προκύψει κανένα θετικό αποτέλεσμα.

2 comments:

  1. Υπάρχει κι άλλος ένας επίσκοπος που λέγεται Χρυστόστομος και γιορτάζει την ημέρα του μεγάλου αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου κι εντελώς κατά σύμπτωση είναι κι αυτός στην Μεσσηνία, ο Τριφυλίας Χρυσόστομος, τον οποίο ίσως πολλοί θα μπορούν να επικρίνουν ως "αυστηρό", "ακοινώνητο" (κατά την τρέχουσα καθημερινή έννοια), "αγροίκο" κ.τ.τ. αλλά ούτε σε φιέστες και σε πανηγύρια τρέχει, στην Σύνοδο κάθεται στην ακρούλα του και στην γιορτή του είναι αυτονόητο για τον ίδιο ότι θα λειτουργήσει σε καμιά εκκλησούλα και δε θα δεχθεί επισκέψεις, διότι ο επίσκοπος πριν από όλα είναι καλόγηρος και στον καλόγηρο το πολύ-πολύ να ευχηθείς καλό παράδεισο. Για τούτο και δεν έχει βγάλει ποτέ ανακοίνωση αν θα δεχτεί επισκέψεις ή όχι και τι φοντανάκια ή σοκολατάκια θα κερνάει.

    ReplyDelete
  2. Μακάρι η Εκκλησία να έχει επισκόπους που σέβονται το σχήμα και την αρχιερωσύνη τους.

    ReplyDelete