Monday, November 17, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΑΝΘΙΜΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΑΝΘΙΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στη Romfea.gr, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

“Λαμπρή Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 16 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Παναγιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή, αλλά και στον εορτάζοντα Απόστολο Ματθαίο.

Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε και στους Τζιχαντιστές και στο Ισλάμ, τονίζοντας ότι προσπαθούν να κυριεύσουν τον κόσμο και ζουν ανάμεσά μας.

Σε άλλο σημείο ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στο Σκοπιανό, στον κ. Νίμιτς, αλλά και στην ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Να αναφερθεί ότι ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε και στις ανασκαφές της Αμφίπολης, τονίζοντας ότι "δεν πιστεύουμε για τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά αν βρεθεί ο Μέγας Αλέξανδρος θα γίνει μεγάλος σεισμός παγκόσμιος."

Τέλος ο Παναγιώτατος μίλησε και για την ήττα της
Εθνικής Ελλάδος από τα Νησιά Φερόε, υπογραμμίζοντας πως  "αυτό είναι από την γενική κάμψη που έχει η χώρα μας και γι' αυτό πρέπει να ξυπνήσουμε."

Αντί άλλου σχολίου θα περιοριστούμε να παραθέσουμε το σχόλιο ανωνύμου σχολιογράφου που υπογράφει ως Γιώργος Π. στη σχετική ανάρτηση της “Ρομφαίας”:

“Όταν κάποιος -και μάλιστα ιεράρχης- δεν μπορεί να ελέγξει τη φλυαρία του και το πάθος του για δημοσιότητα, θα πει πολλές ανοησίες, όπως οι παραπάνω. Σε λίγο θα λέει και τον καιρό της εβδομάδας...”

Σεβασμιότατε! Σε λίγες μέρες ο Πάπας Φραγκίσκος θα πάει στο Φανάρι για να μαγαρίσει τη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Θρόνου.

Γιατί δεν μιλήσατε γι’ αυτό το θέμα;

Πριν λίγες βδομάδες ο μονοφυσίτης Αρμένιος Πατριάρχης πέρασε από τη Θεσσαλονίκη και τον υποδεχτήκατε λες και είναι κανονικός επίσκοπος της Εκκλησίας.

Γιατί δεν εξηγήσατε στο ποίμνιό σας τι είναι η αίρεση του μονοφυσιτισμού και γιατί δεν απολογηθήκατε επειδή βάλατε τον μονοφυσίτη ηγέτη να εισέλθει από την Ωραία Πύλη στο Αγιο Βήμα και γιατί τον προτρέψατε να προσκυνήσει το Αγιο Ευαγγέλιο και την Αγία Τράπεζα λες και είναι ορθόδοξος Πατριάρχης;

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενέκρινε με ευρύτατη πλειοψηφία τη σύσταση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών παρά την προσωπική σας αντίθεση.

Γιατί δεν ξεσηκώσατε τον κόσμο για να ματαιωθεί το εγχείρημα;

Τι είναι αυτά που λέτε για τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμφίπολης;

Ακόμη και αν αποδειχθεί ότι πρόκειται για τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου γιατί θα είναι σεισμός;

Η Μακεδονία είναι Ελληνική και ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ο ένδοξος Ελληνας στρατηλάτης που άλλαξε τη ροή της Ιστορίας.

Είτε στην Αίγυπτο βρίσκεται ο τάφος του, είτε στην Αμφίπολη, κανένα αρχαιολογικό εύρημα δεν μπορεί να διαμφισβητήσει την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την Ελληνική καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αφήνω πια τα απίστευτα που είπατε για την ήττα της Εθνικής Ελλάδος από τα νησιά Φερόε. 

Σεβασμιότατε, δεν νομίζετε ότι η ενασχόληση -και δη από άμβωνος- ενός ιεράρχη με το ποδόσφαιρο είναι ελάχιστα συμβατή με τη σοβαρότητα του επισκοπικού αξιώματος;

Αφήστε τα, λοιπόν, αυτά και αρθρώστε λόγο για την αίρεση του Οικουμενισμού. Αυτό είναι το αδήριτο χρέος σας ως Ορθόδοξου επισκόπου.

No comments:

Post a Comment