Monday, November 17, 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ



ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γράφει ο κ. Στέλιος Παπαντωνίου στο ιστολόγιο του “Κασσιανός” wwwsteliospapantoniou.blogspot.com:

“Ποια τα δικά μας σχέδια για να μην σκλαβωθούμε στους Τούρκους; Πώς πείθουμε τους ξένους πως δεν είναι δυνατόν να συνομιλούμε ή να συνεργαζόμαστε με αποδεδειγμένα κυπροφάγα Τουρκία; Έχουμε πείσει πως το μέλλον μας είναι σκοτεινό λόγω κακής γειτόνισσας, δήθεν εγγυήτριας της ανεξαρτησίας μας; Τι έχουμε να επιδείξουμε; Εκείνοι σχεδιάζουν να μας καταλάβουν. 

Εμείς; Ξεπουλούμε τις περιουσίες μας στην Τουρκία, μπαινοβγαίνουμε στα κατεχόμενα για κουμάρι, για ν’ αγοράσουμε πιο φτηνά τσιγάρα και βενζίνη, ρεζιλευόμαστε καθημερινά, εμπιστευόμενοι τον εχθρό μας από τον οποίο ζητούμε άδεια για να πάμε στα χωριά μας, αυτοκαταστρεφόμαστε. Τα σχέδια για την απελευθέρωση και μη εκτουρκισμό της ελληνικής Κύπρου δεν εκπονήθηκαν ακόμα από καμιά κυβέρνηση και δεν μοιράστηκαν στα σχολεία. 

Οι μαθητές μας και τις διαμαρτυρίες τους για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους τις οργανώνουν Παρασκευή, γιατί το Σάββατο δεν λειτουργούν τα σχολεία! Όποιος τ’ ακούσει θα μας πιστέψει πως αγωνιζόμαστε γι’ απελευθέρωση; Από πολυθρόνας; Κι όμως. Όπως σχεδίασε η Τουρκία την ανάκτηση της Κύπρου, έτσι κι εμείς οφείλουμε να σχεδιάζουμε και να αγωνιζόμαστε παντοιοτρόπως για την αποτροπή των σχεδίων της, για ανάκτηση των κατεχομένων εδαφών, για τη διαρκή ελευθερία μας και για την απομάκρυνση από την ΑΟΖ μας του κάθε Μπάρμπαρου.” 

Εύλογα τα ερώτηματα και πολύ ορθές οι επισημάνσεις του κ. Παπαντωνίου.

Πρέπει να σταματήσουμε να χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα και να επικεντρωθούμε στο σχεδιασμό της σωτηρίας της πατρίδας μας. 

Η συμμαχία που συνομολογήθηκε με την Αίγυπτο και την Ελλάδα και η υπό εκκόλαψη με το Ισραήλ είναι από τα πιο θετικά στοιχεία που έγιναν από το 1974 και εντεύθεν.

Η δραστική αλλαγή της κατάστασης δεν θα επέλθει μόνον με την αναπτέρωση του αγωνιστικού φρονήματος, ούτε μόνον με την γενναία στάση απέναντι στους εχθρούς μας και στους δόλιους δήθεν συμμάχους μας.

Κανείς δεν σε λαμβάνει υπόψη στην πολιτική αν δεν έχεις ανάλογη οικονομική και προπαντός στρατιωτική ισχύ για να υπερασπιστείς την πατρίδα σου.

Επιβάλλεται, βεβαίως, να γίνουν όλα όσα αναφέρει ο κ. Παπαντωνίου. Κανένας δεν θα πειστεί ότι είναι παράνομο το Τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος αν εμείς συναλλασσόμαστε καθημερινά μαζί του και ενόσω υπάρχουν πρόσφυγες που πουλούν την κατεχόμενη γη μας στους εισβολείς.

Αλλά δεν φτάνουν αυτά. Πάνω από όλα χρειάζεται δραματική αναβάθμιση η άμυνα της Κύπρου. Οχι απλά για να διασφαλιστεί η άμυνα του ελεύθερου νότου, αλλά για να απελευθερωθεί ο σκλαβωμένος βορράς.

Οι υδρογονάνθρακες δίνουν λαμπρή ευκαιρία να εξοπλιστεί η Κύπρος θεαματικά σαν αστακός. Κατά προτεραιότητα πρέπει να αποσυρθεί ο χάρτης της ντροπής των υδρογονανθράκων που δημοσίευσε ο μ. Τάσσος Παπαδόπουλος και να δημοσιευθεί ο χάρτης που περιλαμβάνει ολόκληρη την ΑΟΖ της Κύπρου.

Στη συνέχεια πρέπει να απευθυνθούμε στις μεγάλες δυνάμεις αλλά και στις ισχυρές περιφερειακές δυνάμεις και να διαπραγματευτούμε μαζί τους με βάση την αρχή: Πάρτε όλα τα κέρδη με αντάλλαγμα τον άμεσο εξοπλισμό της πατρίδας μας. "Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα".

Οι Τούρκοι δεν φεύγουν με ευχολόγια.

Σαράντα άγονα χρόνια μακροχρόνιου αγώνα για την επίτευξη  Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δεν οδήγησαν στην απελευθέρωση έστω και μιας ίντζας κατεχόμενου εδάφους της πατρίδας μας. 

Φτάνει πια ο μακροχρόνιος αγώνας της ντροπής. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν σούπερ μάρκετ που πουλούν ελευθερία.

Η ελευθερία αποκτάται μόνον με το σπαθί των σκλάβων. Οχι με την επίκληση των αρχών του διεθνούς δικαίου που κανείς δεν σέβεται ούτως ή άλλως ή με την επίκληση της εφαρμογής του ευρωπαικού κεκτημένου το οποίο δεν ενδιαφέρεται η Ευρωπαική Ενωση να υιοθετήσει για την Κύπρο

No comments:

Post a Comment