Sunday, November 30, 2014

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ κ. ΑΡΑΘΥΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ π. ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ



ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ κ. ΑΡΑΘΥΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ π. ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Διαβάσαμε, στο “Αγιορειτικό Βήμα”, την ακόλουθη είδηση:
“Μια σοβαρή καταγγελία περί πλαστογράφησης υπογραφών ιερέων ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην "μαύρη ήπειρο.” Συγκεκριμένα σε δήλωση των τεσσάρων ιερέων, καταγγέλεται ο επίσκοπος του Κονγκό κ. Παντελεήμων Αράθυμος ότι έχει σφετεριστεί τις υπογραφές τους προς όφελός του εδώ και ένα χρόνο, με στόχο να παραποιήσει τα κείμενα και τα έγγραφα προκειμένου αυτά να παρουσιαστούν στην Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου  Αλεξανδρείας και επίσης στην ελληνική δικαιοσύνη.
Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι ιερείς ζητούν να σταματήσει η δίωξη στα δικαστήρια εναντίον του ιεραπόστολου κ. Δημήτριου Καραμάτσκου, που -όπως υποστηρίζουν- τους βοήθησε πολύ στο Κονγκό. "Η εκδίκηση και η κακία δεν είναι γνωρίσματα ενός επισκόπου" αναφέρουν μεταξύ άλλων και ζητούν από τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας να απομακρύνει τον Παντελεήονα από την επισκοπή και να επιστρέψει ο π. Θεολόγος Χρυσανθακόπουλος.”
Αυτονόητα πράγματα. Τι δουλειά έχει ο κ. Αράθυμος στο Κονγκό; Κλωτσηδόν πρέπει να τον διώξει από εκεί ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας και να επαναφέρει τον π. Θεολόγο Χρυσανθακόπουλο στο ιεραποστολικό κλιμάκιο της Μπραζαβίλ.
Αν μάλιστα αληθεύουν οι καταγγελίες για πλαστογραφία τότε το Πατριαρχείο κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε λίαν δυσάρεστες καταστάσεις.
Ας αναλογιστεί ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας αν για ένα Αράθυμο -of all the people-, αξίζει τον κόπο να βρει τον μπελά του στα δικαστήρια.
Το τρίπτυχο που πρέπει να κινηθείτε, Μακαριότατε Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρε, είναι:
1.) Καθαίρεση του κ. Αράθυμου,
2.) Απομάκρυνσή του από το Κονγκό.
3.) Επάνοδος του π. Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου στο κλιμάκιο του Κονγκό που έχει συρρικνωθεί σε απελπιστικά πλαίσια από τότε που εξεδιώχθη ο π. Θεολόγος.

No comments:

Post a Comment