Wednesday, November 19, 2014

ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ



ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη Romfea.gr:

“Θερμή υποδοχή, επιφύλαξαν οι καθηγητές και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γρεβενών, στον Μητροπολίτη κ. Δαβίδ, που τους επισκέφθηκε στο σχολειό τους την Τετάρτη το πρωί.

Μιλώντας την γλώσσα τους, ο Ποιμενάρχης Γρεβενών δήλωσε ότι θα είναι πάντα κοντά στα παιδιά…

«Ήρθα να επικοινωνήσω με τα δικά μου παιδιά, τους δικούς μου ανθρώπους και θέλω να με νοιώθετε δικό σας…

«Πολύ σας πάω έτσι όπως είστε και σας αγαπάω…

«Η μαγκιά είναι να είστε ο εαυτός σας…

«Γεννήθηκα Αύγουστο, είμαι Λέων και… υποστηρίζω τον Άρη Θεσσαλονίκης…”

Προκλητικά αποκαρδιωτική η εμφάνιση του Σεβασμιότατου στα παιδιά. Θύμιζε κυριολεκτικά Χριστόδουλο. “Είμαι in. Σας πηγαίνω. Είμαι Λέων στο ωροσκόπιο -ακόμη κι αυτό!!! Είμαι με τον Αρη Θεσσαλονίκης, θα παίξουμε χιονοπόλεμο, κτλ..”

Ασχημα αρχίσαμε. Για να ακριβολογούμε πολύ άσχημα.

Ας ελπίσουμε ότι εφεξής θα βλέπουμε μια καλύτερη πλευρά του Σεβασμιότατου από αυτήν που είδαμε σήμερα.

Αντιλαμβάνομαι φυσικά τι προσπαθεί να κάνει και αναγνωρίζω ότι το κάνει με κάθε καλή διάθεση για να πλησιάσει τα παιδιά. Απλά σε κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κόσμος ζητά από τους ανθρώπους της Εκκλησίας, όχι μαγκιές και αργκώ, αλλά αυτό που ζητά και ο Θεός: Δηλαδή αγιότητα. 

Αν την έχει ο Σεβασμιότατος την αγιότητα τα παιδιά και οι υπόλοιποι πιστοί της Μητροπόλεως του θα το αντιληφθούν και θα ωφεληθούν τα μέγιστα. Αν δεν την έχει καμιά επίπλαστη Χριστουδουλική θεατρική παράσταση δεν πρόκειται να βοηθήσει τα παιδιά.

Το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που χρειαζόμαστε, Σεβασμιότατε, είναι ιεράρχες να μιμούνται τον μ. Χριστόδουλο ή τον Πάπα Φραγκίσκο. Οι επικοινωνισμοί δεν έχουν σχέση με τον Χριστό και με την Εκκλησία. Είναι η χειρότερη μορφή εκκοσμίκευσης του Ευαγγελίου.

Και φυσικά από το νέο ποιμενάρχη των Γρεβενών αναμένουμε να ακούσουμε επίσης πώς τοποθετείται σε θέματα πίστεως, όχι μόνον επειδή το θέμα είναι ουσιαστικό για ένα επίσκοπο και λίαν επίκαιρο, αλλά και επειδή είδαμε μονοφυσίτες στη χειροτονία του και δεν ξέρουμε αν τους προσκάλεσε ο ίδιος ή ο Σεβ. Θεσσαλονίκης.

3 comments:

  1. Αγαπητέ κύριε Τελεβάντε,
    Δυστυχώς όλοι οι νεοχειροτόνητοι αρχιερείς κόπτονται να γίνουν είδηση στην κάθε Romfea, να στέλνουν δελτία τύπου όταν ιερουργούν στο κάθε χωριουδάκι της επαρχίας τους (όχι ότι είναι φυσικά κακό αυτό, είναι ό,τι πιο φυσικό ο επίσκοπος να οργώνει την επαρχία του και για τούτο δεν πρέπει να αποτελεί είδηση) και στον αγώνα τους αυτό δε διστάζουν ενίοτε να πετάνε και τις αρλούμπες τους. Αυτό είναι το κακό των πρακτορείων των λεγομένων εκκλησιαστικών ειδήσεων και του νέου "ήθους" που αυτά κομίζουν. Ιδιάζουσα περίπτωση βέβαια ο Σεβασμιώτατος Θεσσαλονίκης που διεκδικεί μεγαλύτερη (διακαναλική και πανελλήνια) εμβέλεια και δεν φείδεται φλυαριών και πομφολύγων. Δείγματα όλα της πιο γελοίας εκκοσμίκευσης, ίσως και της πιο επικίνδυνης. Θού, Κύριε...

    ReplyDelete
  2. ΣΩΣΤΗ ΜΕΝ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ.

    ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

    ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ.

    ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ;

    ReplyDelete
  3. Ο μη γένοιτο, κύριε Τελεβάντε. Συμφωνώ μαζί σας.
    Στο σχολιό μου περισσότερο ήθελα να θίξω τα νέα "ήθη" που μας φέρνουν όλες οι Ρομφαίες και τον ρόλο τους (των Ρομφαιών) στη γελοιοποίηση του εκκλησιαστικού βίου. Τελικά όμως όλα είναι όπως η τηλεόραση, έχουν τα καλά και τα κακά τους, όπως μας μάθαιναν στο γελοίο μάθημα της Έκθεσης στο Λύκειο.

    ReplyDelete