Wednesday, November 12, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική”:

“Μήνυμα στη διεθνή κοινότητα να οικοδομεί «γέφυρες και όχι τείχη» έστειλε ο πάπας Φραγκίσκος με αφορμή την 25η επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου, κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου κηρύγματός του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.
Ο πάπας υπενθύμισε το ρόλο που διαδραμάτισε ο προκάτοχός του πάπας Ιωάννης.
«Πριν από 25 χρόνια έπεσε το Τείχος του Βερολίνου, που για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είχε χωρίσει την πόλη στα δύο και αποτελούσε σύμβολο του ιδεολογικού διχασμού της Ευρώπης και όλου του κόσμου» επισήμανε ο πάπας και υπενθύμισε το ρόλο που διαδραμάτισε ο προκάτοχός του πάπας Ιωάννης.”

Ναι “Αγιότατε”! Γέφυρες χρειάζονται, όχι τείχη από τη αλήθεια, αλλά αυτό προυποθέτει ταπείνωνη και μετάνοια.

Λαμπρή ευκαιρία για την “αγιότητά” σας τώρα που σε λίγες μέρες θα επισκεφθείτε το Φανάρι να πάτε με την πρόθεση να δηλώσετε προθυμία να βαπτιστείτε για να γίνετε μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, επειδή τώρα -ως αιρεσιάρχης- είστε φυσικά αβάπτιστος και η βάπτιση κατά τα αδιάψευστα λόγια του Κυρίου είναι απαραίτητη προυπόθεση για τη σωτηρία μας.

Και ακολούθως να κάνετε ότι περνά από το χέρι σας για να σας ακολουθήσουν στη σωτήρια οδό της μετανοίας το ένα δισεκατομμύριο διακόσια εκατομμύρια μέλη του Βατικανού.

Τα τείχη από την αλήθεια οδηγούν στον αιώνιο θάνατο. Οι γέφυρες προς την Εκκλησία -τουτέστιν την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία- προυποθέτουν μετάνοια και αυτήν ακριβώς καλείστε να επιδείξετε.

Δεν είναι πειστικές οι εκκλήσεις σας όταν καλείτε τους πολιτικούς να ρίξουν τα τείχη και να χτίσουν γέφυρες, ενώ εσείς εντειχίζεστε αμετανόητα στην πλάνη και ανατινάζετε τη γέφυρα της μετανοίας προν την μόνη αληθινή Εκκλησία τουτέστιν την Ορθόδοξη.

No comments:

Post a Comment