Friday, November 28, 2014

Η ΠΑΠΙΚΗ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΕΙΟΥ, ΧΡΩΤΙΖΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟΥΣ ΒΑΤΙΚΑΝΕΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ



Η ΠΑΠΙΚΗ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΕΙΟΥ, ΧΡΩΤΙΖΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟΥΣ ΒΑΤΙΚΑΝΕΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
======

Σε όλα τα βατικάνεια ή φιλοβατικάνεια μέσα ενημέρωσης κατά κανόνα σχεδόν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφέρεται ως «ο αδελφός Ανδρέας». Φυσικά τούτη η αναφορά έχει τη σκόπιμη συνακόλουθη αναφορά στον Πάπα Φραγκίσκο τον οποίο καλούν «ο Πέτρος». Από τότε που πρωτοδημοσιεύτηκε η ανακοίνωση τη επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Κωνσταντινούπολη, κατά κανόνα αναφέρονται στην επίσκεψη του «Πέτρου» στον «αδελφό Ανδρέα». Το γιατί ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, της «ελλειματικής Eκκλησίας» κατά την βλάσφημη παπική έκφραση, έγινε ξαφνικά «ο αδελφός Ανδρέας», ο σχολιασμός για το σκοπούμενο, ίσως να είναι λόγος εκ περισσού. 

Όλα τούτα φυσικά για να αναγνωριστεί στον Πάπα Φραγκίσκο η διαδοχή από τον Απόστολο Πέτρο, γεγονός το οποίο παραπέμπει κατ’αυτούς στο άτοπο του βατικάνειου ισχυρισμού περί εξουσιαστικού πρωτείου. Δυστυχώς η παπική εμμονή του εξουσιαστικού πρωτείου, χρωτίζει αναλόγως και τους βατικάνειους χαρακτηρισμούς.

Η αναφορά του Andrea Tornielli στη Vatican insider, ημερομηνίας 27 Νοεμβρίου 2014 «Ο Επίσκοπος της Ρώμης, ο διάδοχος του Πέτρου και ο (Επίσκοπος) της Κωνσταντινούπολης, ο διάδοχος του Αποστόλου Ανδρέα, έρχονται όλο και πιο κοντά» είναι αποδεικτική των προαναφερθέντων.

Η αναγνώριση της διαδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη από την Απόστολο Ανδρέα αποσκοπεί, στην αναγνώριση της διαδοχής του Πάπα Φραγκίσκου από τον Απόστολο Πέτρο και κατ’ επέκταση (σύμφωνα με τη βατικάνειο τακτική) στη στρεβλή παπική εμμονή του εξουσιαστικού πρωτείου.

Αντί επιλογικού σχολιασμού, ας αναφέρομε τα λόγια του Γέροντος  Γεωργίου Καψάνη: «Ο ρωμαίος ποντίφιξ εκηρύχθη με μια εωσφορικήν υπερηφάνειαν ‘’αλάθητος’’ και υπέρτατος αρχή της Εκκλησίας».

No comments:

Post a Comment