Friday, November 28, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ας μη σταθούμε σε όλα όσα συνέβησαν στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε για την ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών, που διοργάνωσαν οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου. 

Ας επικεντρώσουμε -τουλάχιστον επί του παρόντος- την προσοχή μας αποκλειστικά στα ακόλουθα:

Ο ποιμενάρχης της πόλεως, οι κληρικοί, οι λαικοί και οι μοναχοί της Μητροπόλεως, καθώς επίσης επίσκοποι, κληρικοί, μοναχοί και λαικοί από άλλες Μητροπόλεις και από το Αγιον Ορος, έσπευσαν στην πρόσκληση των φοιτητών για να συμπαρασταθούν στον ποιμενάρχη της Θεσσαλονίκης, ο οποίος -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- στέκεται πολύ ανδρεία και αποκρούει σθεναρά κάθε προσπάθεια μετατροπής της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης σε θρησκειολογική-οικουμενιστική με την ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Θεολογικό Τμήμα της.

Πολύ συγκινητική η αθρόα και αυθόρμητη προσέλευση κλήρου και λαού, πολύ μας συγκίνησαν οι φοιτητές με τις τεκμηριωμένες εισηγήσεις τους, με τη σεμνότητά τους, με το αγωνιστικό τους φρόνημα, με τη νηφαλιότητα και με την αποφασιστικότητα που διατράνωσαν την θέλησή τους να μη αποδεχθούν την αλλοτρίωση του ορθόδοξου χαρακτήρα της Σχολής τους. 

Πηγή ευλογίας οι χαιρετισμοί του Σεβ. Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου και του Σεβ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ καθώς και τα μηνύματα συμπαράστασης των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Κρήνης και Καλαμαριάς, Κυθήρων και Γόρτυνος, εξαιρετικές οι πλείστες εισηγήσεις ιδιαίτερα η εισήγηση του κ. Χρήστου Οικονόμου.

Οι απανταχού της γης ορθόδοξοι πιστοί εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας προς τον Σεβ. Θεσσαλονίκης και προς τους Καθηγητές και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την προσπάθειά τους να κρατήσουν τη Σχολή τους ορθόδοξη και προσευχόμαστε ο Χριστός να οδηγήσει σε εύδιο λιμένα τους αγώνες τους.

No comments:

Post a Comment