Wednesday, November 26, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ





ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η συνέντευξη αποδεικνύει αυτό που όλοι γνωρίζουν για τον Σεβ. Μεσογαίας. Οτι είναι ιεράρχης με τεράστιες δυνατότητες πολύ πέραν της κακομοιριάς του φεστιβαλισμού της πλειοψηφίας των ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακτήμων και αφιλοχρήματος θυσίασε τη δυνατότητα να ανελιχθεί σε ύπατα λίαν προσοδοφόρα αξιώματα της επιστήμης στις ΗΠΑ και ντύθηκε το τριβώνιο του μοναχού. Ως μοναχός ζει μέχρι σήμερα που είναι επίσκοπος.

Η ευφράδεια, η ευφυία και οι ικανότητες του Σεβασμιότατου είναι πραγματικά ασυναγώνιστες.

Προπαντός η απολογητική του ικανότητα είναι μοναδική.

Η παρούσα συνέντευξη του βίντεο δείχνει ότι -συν τοις άλλοις- έχει και την ικανότητα να συλλαμβάνει σωστά και τα εθνικά μας θέματα.

Αντί να φωνασκεί και να συνθηματολογεί και να κάνει φτηνή και ανέξοδη αντιπολίτευση υλοποιεί συγκεκριμένα μέτρα και βοηθά ουσιαστικά και πρακτικά τους κατοίκους των ακριτικών μας νησιών που βρίσκονται κάτω από την Τουρκική επιβουλή.

Εμπνέει τους ανθρώπους με το παράδειγμα και με το ζήλο του και τονίζει κάτι εξαιρετικά σημαντικό που η Ελλάδα της κακομοιριάς -όχι της λεβεντιάς- το έχει λησμονήσει. Μην περιμένουμε τα πάντα από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει το καθήκον τους, αλλά όλοι είμαστε όχι μόνον υπεύθυνοι για τα χάλια της πατρίδας μας, αλλά και για την διόρθωση των λαθών.

Θα τέλειωνα εδώ, αλλά η κρισιμότητα των καιρών δεν μου το επιτρέπει.

Σεβασμιότατε! Δεν είναι μόνον η πατρίδα που κινδυνεύει. Κινδυνεύει και η πίστη. Σε λίγες μέρες όλα δείχνουν ότι στο Φανάρι θα γίνουν απίστευτες ασχημίες σε βάρος της πίστης μας. Πράγματα ντροπής. Αναμένουμε να ακούσουμε τη φωνή σας. Σας παρακαλούμε θερμά να μη μας απογοητεύσετε.

No comments:

Post a Comment