Tuesday, November 4, 2014

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ!



ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Διαβάσαμε στο defencenet.gr:

“Αφού δήλωσε πως αν ο Ιησούς Χριστός ζούσε σήμερα, θα ενέκρινε τους γάμους των ομοφυλόφιλων, ο Ελτον Τζον εξέφρασε δημοσίως τον θαυμασμό του για τον Πάπα Φραγκίσκο, λέγοντας πως είναι ο ήρωάς του και ζητώντας να αγιοποιηθεί!

Ο 67χρονος τραγουδιστής εξήρε τον Πάπα και τις προτάσεις του υπέρ της κατάργησης της «τιμωρίας» για τους  ομοφυλόφιλους και της αποδοχής τους στην Καθολική Εκκλησία.

«Είναι ένας συμπονετικός, τρυφερός άνθρωπος που θέλει όλοι να συμπεριληφθούν στην αγάπη του Θεού», είπε ο Ελτον Τζον, μιλώντας για τον Πάπα, ενώ πρόσθεσε ότι είναι εκπληκτικό αυτό που προσπαθεί να κάνει, ενάντια σε τόσους πολλούς στην Εκκλησία.

Ωστόσο, ο Βρετανός καλλιτέχνης δεν σταμάτησε εκεί αλλά συνέχισε λέγοντας ότι ο Ποντίφικας είναι ατρόμητος και ζήτησε να αγιοποιηθεί γιατί -όπως είπε- «είναι ένα θαύμα ταπεινότητας στην εποχή της ματαιοδοξίας».

Αυτό και αν είναι είδηση!

Ωστε ο κ. Ελντον Τζον θέλει να ανακηρύξει τον Πάπα Φραγκίσκο άγιο;

Θαυμάσια!!!

Κάποιος ας πει στον κύριο αυτό ότι ο Πάπας είναι αρχηγός αίρεσης και οι αρχηγοί των αιρέσεων βρίσκονται εκτός Εκκλησίας και επομένως είναι αβάπτιστοι. Πολλώ μάλλον, επομένως, δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των Αγίων!!!

Αλλά ακόμη και αν ο κ. Ελντον Τζον βλέπει τα πράγματα, όχι από την Ορθόδοξη, αλλά από την Παπική σκοπιά, τουλάχιστον αναμέναμε να γνωρίζει ότι πρώτα κάποιος πεθαίνει και μετά συζητούμε αν είναι Αγιος. Είναι τουλάχιστον αφέλεια να επιζητούμε να ανακηρύξουμε κάποιο Αγιο ενώ ακόμη βρίσκεται εν ζωή.

Οσο για τον λόγο που ο κ. Ελντον Τζον θέλει να αγιοποιήσει τον Πάπα καλύτερα να μην κάνουμε λόγο. Ξεφεύγει πολύ από το όποιο πλαίσιο  σοβαρότητας.

No comments:

Post a Comment