Thursday, November 6, 2014

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΥ



ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Από άρθρο φιλιππικό του κ. Σωτήρη Τζούμα κατά του Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμου, στο ιστολόγιο “Εξάψαλμος”, διαβάσαμε το ακόλουθο απόσπασμα:

“Επί 74 παρισταμένων και ψηφισάντων Ιεραρχών έλαβε στο μονοπρόσωπο 62 ψήφους ενώ υπήρχαν 6 λευκά και 1 άκυρο. Επίσης έλαβαν 4 ψήφους ο νυν Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας Φούντας (ήταν τότε Αρχιμανδρίτης) και 1 ψήφο ο Αρχιμ. Ειρηναίος Καλογήρου.”

Ωστε δεν είναι μόνον ο “Νεωκόρος” μας που εξελέγη σχεδόν παμψηφεί από τη σεπτή ιεραρχία αλλά και ο Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως!

Αυτό ομολογώ δεν το ήξερα. Ευχαριστούμε τον κ. Τζούμα που το έφερε στην επιφάνεια. Διερωτώμαι μόνον: Γιατί κατέβασε την ανάρτηση με το μαρκοσκελές άρθρο του φωτιά εναντίον του Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως στο μεταξύ;

Ως γεγονός άξιζε στον Σεβ. κ. Ανθιμο να πάρει τους 62 ψήφους της Ιεραρχίας, αφού προπαντός ως αντίπαλό του είχε τον σημερινό Μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Ιερεμία, που τότε ήταν Αρχιμανδρίτης.

Αυτή δυστυχώς είναι η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εδωσε 62 ψήφους στον οικουμενιστή ισλαμολάγνο Αλεξανδρουπόλεως -μια μετριότητα που δεν έχει διακριθεί ποτέ και σε τίποτα, εκτός από το ότι υποστηρίζει τη σύσταση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης ενώ η Χάλκη παραμένει ακόμη βουβή και εκτός από το ότι υποστηρίζει τη μετατροπή του ορθόδοξου μαθήματος των θρησκευτικών σε οικουμενιστικό- και άδειασε κυριολεκτικά κληρικό με το αδαμάντινο ήθος, με τη λιπαρή θεολογική παιδεία και με το ακμαίο ορθόδοξο φρόνημα του Σεβ. Γόρτυνος!

Περίμενε μετά προκοπή!

No comments:

Post a Comment