Tuesday, June 3, 2014

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΤΟ 2025;



ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΤΟ 2025;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

“Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.!” Αυτή την παροιμία θυμήθηκα όταν διάβασα το άρθρο του Παπικού “Αρχιεπισκόπου” Νάξου κ. Νικόλαου. 

Το 2025, λέγει ο Παπικός “Αρχιεπίσκοπος” Νάξου Νικόλαος, θα γίνει σύνοδος στη Νίκαια στην οποία θα συμμετάσχουν οι ορθόδοξοι με τους παπικούς.

Προς τούτο προσκομίζει τη μαρτυρία του ιδίου του Παναγιότατου. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι δήλωσε ο Παναγιότατος: 

"Μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο συμφωνήσαμε, να αφήσουμε ως κληρονομιά σε μας τους ίδιους και στους διαδόχους μας, να γίνει μία Συνάντηση στη Νίκαια το έτος 2025 για να τελέσουμε όλοι μαζί, μια νέα Σύνοδο, εκεί όπου τελέστηκε η Πρώτη και συντάχτηκε το ΠΙΣΤΕΥΩ».

Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Οικουμενικό Πατριάρχη της Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος κατά την επιστροφή του στην Ιερουσαλήμ, μετά τη συνάντηση που είχε στον Πανάγιο Τάφο με τον Πάπα Φραγκίσκο, ανήγγειλε σε συνέντευξη τύπου στο πρακτορείο Asia News, τη σημαντική αυτή Συνάντηση για την ενότητα των Καθολικών και των Ορθοδόξων.”

Ναι εκλαμπρότατε. Αλλά για να γίνει αυτό που λέγει ο Παναγιότατος σημαίνει ότι το 2016 θα συγκληθεί Πανορθόδοξη Σύνοδος που θα εγκρίνει τη σύγκληση αυτής της Οικουμενικής Συνόδου.

Και όχι μόνον ότι θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος αλλά και ότι θα αποφασίσουν ομόφωνα οι Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες ότι θα γίνει ένωση Ορθοδοξίας και Παπισμού οπότε φυσικά ουδέν το κωλύον για να γίνει Οικουμενική Σύνοδος στη Νίκαια.

Σαν πολλά δεν λαμβάνετε ως δεδομένα εκλαμπρότατε και εσείς και ο Παναγιότατος;

Σας προβλημάτισε λ.χ. καθόλου αν η Εκκλησία της Ρωσίας συμφωνεί με την εκλαμπρότητά σας και με τον Παναγιότατο ή θεωρείτε “εκ του περισσού” τη συμφωνία της;

Και δεν πρόκειται μόνον για την Εκκλησία της Ρωσίας, η οποία σε θέματα Οικουμενισμού παν άλλο ή ο πιο φερέγγυος παίκτης είναι. 

Πόσο εύκολο είναι να επιτευχθεί ομοφωνία μεταξύ των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών γι' αυτό το θέμα; Με την Εκκλησία της Βουλγαρίας, της Ελλάδας ή της Γεωργίας λ.χ.; Και όχι μόνον!

Και για να έχουμε καλό ερώτημα: Πού θα συγκληθεί αυτή η Οικουμενική Σύνοδος στη Νίκαια; Στο ναό της Αγίας Σοφίας που μετατράπηκε σε τζαμί;

Σε κάθε περίπτωση θλιβερές τω όντι οι δηλώσεις του Παναγιότατου. Ποιος τον εξουσιοδότησε να κάνει αυτή τη συμφωνία με τον Πάπα; Καμία Ορθόδοξη Εκκλησία. Επομένως; Γιατί την έκανε; Ακόμη και αν υποτεθεί ότι η πρόταση είναι απλά μια επικοινωνιακή σαπουνόφουσκα είναι ανεπίτρεπτο ο Παναγιότατος να αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες ερήμην των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών. 

Προπαντός! Ποιος εξουσιοδότησε τον Παναγιότατο να μεθοδεύει πρωτοβουλίες για το διάλογο Ορθοδοξίας και Παπισμού με βάση την προδοτική για την Ορθοδοξία Συμφωνία του Μπαλαμάντ;

"Αγωνίζεστε να ενώσετε τα διεστώτα", προειδοποίησε ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος τον ειδεχθούς μνήμης προκάτοχό σας Αθηναγόρα, "και το μόνον που θα κατορθώσετε είναι να διασπάσετε τα συμπαγή"!

Παναγιότατε! Ενθυμείσθε τους λόγους του σοφού και αγίου Γέροντα Επιφάνιου ή σκότισε πάμπαν τη διάνοιά σας η παρακαταθήκη του μεγάλου αποστάτη της πίστης μας Αθηναγόρα;

Προσευχόμαστε ότι συμβαίνει το πρώτο, αλλά φοβόμαστε ότι συμβαίνει το δεύτερο!

No comments:

Post a Comment