Thursday, June 12, 2014

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΖΩΗ



Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΖΩΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Amen.gr:

«Να γνωρίζουν ότι στη μεταθανάτια ζωή θα λογοδοτήσουν στο Θεό», τόνισε ο ποντίφικας στην ομιλία του

Ακόμα και με το πανίσχυρο λόμπι των όπλων τα «βάζει» ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος στην καθιερωμένη γενική ακρόασή του, άσκησε δριμεία κριτική στους κατασκευαστές όπλων, αλλά και τους διεφθαρμένους.

«Νομίζετε ότι οι διεφθαρμένοι, όσοι βρίσκονται πίσω από την εκμετάλλευση ανθρώπων ή οι κατασκευαστές όπλων είναι πραγματικά ευτυχισμένοι; Δεν είναι. Να ξέρουν ότι στη μεταθανάτια ζωή θα πρέπει να λογοδοτήσουν στον Θεό για όλα τα κακά που διέπραξαν. Στην άλλη πλευρά δε θα μπορούν να πάρουν μαζί τους ούτε την εξουσία τους, ούτε τα χρήματα, ούτε την υπερηφάνεια τους», τόνισε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως οι κατασκευαστές όπλων δεν ακούνε τον λόγο του Θεού, καθώς είναι «έμποροι θανάτου» και τους έστειλε μήνυμα πως μία ημέρα όλα θα τελειώσουν και πως θα πρέπει να λογοδοτήσουν στον Θεό.

Ολοκληρώνοντας, αφιέρωσε αρκετό χρόνο για την εκμετάλλευση ανηλίκων, καλώντας τους πιστούς να προσευχηθούν για τα παιδιά που πέφτουν θύματα επιθέσεων και εξαναγκάζονται σε εργασία.”

Ολα σωστά -λέξη προς λέξη- όσα είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Κανείς δεν παίρνει μαζί του υλικά αγαθά στην άλλη ζωή και όλοι θα λογοδοτήσουμε για όσες αμαρτίες διαπράξαμε και δεν μετανοήσαμε γι’ αυτές.

Αλλά αυτό δεν αφορά μόνον τους εμπόρους όπλων και τους εμπόρους ναρκωτικών και όσους εκμεταλλεύονται παιδιά κτλ.. Αυτό μας αφορά όλους.

Ο “Αγιος Πατέρας” λ.χ. πρέπει να ανησυχεί τουλάχιστον για δύο πράγματα -και ο Θεός ξέρει για πόσα άλλα.

1.) Οτι το Βατικανό συνεχίζει να καλύπτει τους παιδεραστές Φραγκοπάδες.

2.) Το κυριότερο! Το Βατικανό εμμένει ανυποχώρητα στις πλάνες του και διατηρεί στην αίρεση ένα δισεκατομμύριο διακόσια εκατομμύρια ανθρώπους.

Καλές και ορθές, λοιπόν, οι επισημάνσεις του “Αγιότατου” Πάπα Φραγκίσκου, αλλά για να είναι πειστικός γι’ αυτά που λέγει ας αρχίσει από αυτά που αφορούν τον ίδιο. 

No comments:

Post a Comment