Thursday, June 26, 2014

ΛΙΑΝ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ



ΛΙΑΝ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάσαμε στη Romfea.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

“Ευχετήρια επιστολή στον νέο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο και τους τρεις νεοεκλεγέντες Μητροπολίτες Ελασσώνος, Θεσσαλιώτιδος και Φωκίδος απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

"Συγχαίροντες υμετέρα αγαπητή θεοφιλία επί επαξία προαγωγή αυτής εις Αρχιερέα δεόμεθα αρχιποιμένος Κυρίου όπως ευλογήση δαψιλώς αρχομένην ποιμαντορία αυτής εις δόξαν Αγίου ονόματος Αυτού" αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ο Παναγιώτατος στους τέσσερις νέους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος που ανέδειξε χθες η ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αγκαλιάζει τους τέσσερις νέους Μητροπολίτες, καταλήγοντας στην επιστολή του με την λέξη "ΑΞΙΟΣ!"

Πολύ ορθή και αξιέπαινη η αποστολή των συγχαρητηρίων επιστολών στους νεοεκλεγέντες Μητροπολίτες από τον Παναγιότατο.

Είχαν εκφρασθεί φόβοι -αδικαιολόγητοι κατά την άποψή μας- ότι ήταν ενδεχόμενο να αντιδρούσε για την εκλογή του Ιωαννίνων, αλλά η αποστολή των συγχαρητηρίων επιστολών δείχνει ότι ο Πατριάρχης θέλει να κλείσει το θέμα χωρίς να επιδιώκει κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Η ανταπόκριση της Εκκλησίας της Ελλάδος πρέπει να είναι απολύτως συμβιβαστική και θετική προς τη χειρονομία του Παναγιότατου.

Ποιος άλλος εκτός από τον διάβολο θα χαρεί αν υπάρξει κρίση στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών;

No comments:

Post a Comment