Friday, June 27, 2014

Ο ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



 Ο ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Οι εκλογές των νέων Μητροπολιτών στην Εκκλησία της Ελλάδος για τους τέσσερις κενούς Θρόνους ολοκληρώθηκαν.

Ο άξονας Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου-Σπάρτης Ευστάθιου κατόρθωσε να εκλέξει τον Πανοσ. Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη στα Ιωάννινα και τον Θεοφ. Επίσκοπο Ανδρούσης Θεόκτιστο στη Φωκίδα.

Η εκλογή του Αρχιμ. Τιμόθεου Ανθή στην Θεσσαλιώτιδα και του Αρχιμ. Χαρίτωνα Τούμπα στην Ελασσώνα ήταν αναμενόμενες επειδή συγκέντρωναν την υποστήριξη όλων των πτερύγων της Ιεραρχίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδειξε για μια ακόμη φορά πόσο ικανός είναι να επιτυγχάνει νίκες χωρίς να κάνει θόρυβο.

Το ερώτημα φυσικά είναι αν το ποίμνιο των κενών Θρόνων κέρδισε με την εκλογή των τεσσάρων υποψηφίων.

Οι πρώτες πληροφορίες φέρουν τον Θεοφιλέστατο εψηφισμένο Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα Τούμπα ως ένα πολύ καλό κληρικό που θα ποιμάνει τη Μητρόπολή του Θεοφιλώς.

Για τους άλλους τρεις Θρόνους οι πληροφορίες είναι αλληλοσυγκρουόμενες. Ο χρόνος θα δείξει πόσο ευλογημένη ή μη ήταν η εκλογή τους από την Ιεραρχία.

Αλλά αν τα πράγματα δεν είναι τόσο σαφή ποιοι στην πραγματικότητα είναι οι νικητές στις τέσσερις Μητροπόλεις, αφού ακόμη δεν ξέρουμε ποιοι θα ευαρεστήσουν τον Χριστό, υπάρχει ο σίγουρος θριαμβευτής των εκλογών που δεν είναι άλλος από τον Σεβ. Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο που έδωσε πολύ δύσκολες εξετάσεις και πήρε δέκα άριστα και στα μάτια του Χριστού και στη συνείδηση του ποιμνίου της Εκκλησίας. 

Επιτέλους! 

Γνωρίζουμε πια ότι υπάρχουν ιεράρχες που σέβονται το νόμο του Θεού ακόμη και όταν φαινομενικά αντιστρατεύεται τα συμφέροντά τους.

Γνωρίζω κάποιο στον Ουρανό, Σεβασμιότατε, που χαίρεται περισσότερο από όλους μας για τον θρίαμβό σας.

Ξέρετε σε ποιον αναφέρομαι! Σ' αυτόν που σας αγαπούσε σαν δικό του παιδί και που πολέμησε το μεταθετό με ακλόνητη συνέπεια και με ατράνταχτη επιχειρηματολογία.

2 comments:

  1. Δηλαδή εάν προταθεί για Αθηνών, δεν θα δεχτεί;;

    ReplyDelete
  2. Την ερώτηση μπορείτε να απευθύνετε στον ίδιο. Δεν χρειάζεται να κάνουμε υποθέσεις αφού ο ίδιος είναι σε θέση να δώσει τις πραγματικές του προθέσεις και να τις αιτολογήσει.

    ReplyDelete