Saturday, June 7, 2014

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Διαβάσαμε στη Romfea.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Λ. Παναγιώτου:

“Πραγματοποιήθηκε, για άλλη μια χρονιά, η καθιερωμένη αιμοδοσία με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικηφόρου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος.

Η Αιμοδοσία, η οποία έχει καταστεί πλέον ετήσιος θεσμός, διενεργήθηκε την Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014, στο Μετόχι της Μονής Κύκκου «Άγιος Προκόπιος» στη Λευκωσία και σ’ αυτή μετείχαν οι Πατέρες της Μονής Κύκκου, το προσωπικό των διαφόρων τμημάτων της, καθώς και της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό έμπρακτα το σεβασμό, τις ευχές και την οφειλόμενη τιμή τους προς το πρόσωπο του Πανιερωτάτου Ποιμενάρχη τους.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πράξη ειλικρινούς χριστιανικής αγάπης και αποτελεί μια έκφραση υιικού σεβασμού και αγάπης, προς τον άγοντα τα ονομαστήριά του Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου κ. Νικηφόρο, η οποία ταυτόχρονα συμβάλλει στη θεραπεία, αλλά και τη διατήρηση της ζωής ασθενών αδελφών μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εθελοντική αυτή πρωτοβουλία και η δημιουργία της «Τράπεζας αίματος», ξεκίνησε το 2003 και έχει συγκεντρώσει, μέχρι σήμερα, πέραν των 280 φιαλών αίματος. Την εποπτεία και συντονισμό της όλης προσπάθειας έχει ο εκ των μελών του προσωπικού της Μονής κ. Μάριος Ιωάννου.”

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται σχόλια το ρεπορτάζ. Αξίζει κάθε έπαινο ο Σεβασμιότατος για τον τρόπο που γιόρτασε τα ονοματήριά του. Αντί με πολυαρχιερατικές φαιδρότητες και φανφάρες βοηθά τόσους συνανθρώπους μας και διδάσκει το ποίμνιό του την οδό της προσφοράς και της αγάπης.

Και μια άλλη ωραία είδηση από τη Μητρόπολη Φθιώτιδος που διαβάσαμε στη Romfea.gr:

“Δώδεκα (12) νέους Κατηχουμένους εβάπτισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος στο Βαπτιστήριο Ενηλίκων και Αλλοδαπών στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας, μέσα σε κλίμα χαράς και μυσταγωγίας, με την παρουσία πολλών συγγενών τους και φίλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Νεοφώτιστοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οι οποίοι προέρχονται από διάφορες χώρες όπως Πορτογαλία, Ρουμανία, Αλβανία, Βουλγαρία και άλλες, είχαν προηγουμένως παρακολουθήσει τα μαθήματα της Σχολής Κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως, την οποία πλαισιώνουν κατηρτισμένοι κληρικοί, πού διδάσκουν στους κατηχουμένους τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας, την Ερμηνεία της Αγίας Γραφής καθώς και στοιχεία από τους βίους των Αγίων και την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.

Με τις τελευταίες 12 βαπτίσεις ο αριθμός όσων έχουν βαπτισθεί υπό του Σεβασμιωτάτου στο Βαπτιστήριο Ενηλίκων ανέρχεται στους 337.”

Χρειάζεται να σχολιάσουμε την είδηση της μεταστροφής στην Ορθοδοξία τόσων ψυχών; Ο πιο θερμός υικός μας έπαινος στον Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο που αγωνίζεται τον καλό αγώνα της πίστεως και φρονηματίζει τους πιστούς. Αν όλοι οι κληρικοί έδειχναν τον ίδιο ζήλο να κατηχούν ψυχές ανθρώπων στην Ορθοδοξία, αυτό θα ήταν πολλαπλή ευλογία για την πατρίδα και την Εκκλησία μας και προπαντός για όσους προσέρχονται στην Ορθοδοξία.

Γιατί προβάλλω αυτές τις ειδήσεις;

Οχι μόνον επειδή μου αρέσει πάντοτε να επαινώ ότι καλό, αλλά και για να παρηγορηθεί η ψυχή των πιστών από τα διάφορα σκάνδαλα και από τις κατά συρροήν αντορθόδοξες ενέργειες των Οικουμενιστών.

Ας έχουμε το θάρρος και την ελπίδα μας στον Κύριο που μας έστειλε το Αγιο Πνεύμα για να μας κατευθύνει σε όλη την αλήθεια και να χαριτώνει τον αγώνα μας.

Ζούμε σε μέρες πονηρές. Η εκκοσμίκευση χτυπά ανελέητα την Εκκλησία και ένα έκαστον εξ ημών. Ο Οικουμενισμός κάνει θραύση. 

Σήμερα, δυστυχώς, ο Πατριάρχης μας θα μαγαρίσει την πίστη μας με την θλιβερή συμπροσευχή του με τον αιρεσιάρχη του Βατικανού και με αλλόθρησκους.

Ας έχουμε το νου μας στραμμένο στο έλεος του Χριστού μας και στα ωραία και ελπιδοφόρα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά.

Ας μην ξεχνούμε πως ότι και αν γίνει, όσα σκάνδαλα και αν προκύψουν, όσες οικουμενιστικές ασχημίες και αν πραγματοποιηθούν, τελικά ο Χριστός θα νικήσει.

No comments:

Post a Comment