Tuesday, June 17, 2014

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ



Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Διαβάσαμε στο dogma.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ του Ιωάννη Λότσιου:

“Συνάντηση με τον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο του Καρντέμπουρη Justin Welbly πραγματοποίησε σήμερα, ο Πάπας Φραγκίσκος.

Η δεύτερη αυτή συνάντηση, είχε στόχο την ενίσχυση των περαιτέρω δεσμών φιλίας και την δέσμευση για την συμφιλίωση και της κοινωνίας μεταξύ των πιστών. 

Ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε την κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου, τον Άγιο Γεώργιο στο Caelian Hill, το Κέντρο Προσφύγων της Ρώμης ενώ βρέθηκς και στον Διεθνή Οργανισμό Global Network για την εξάλειψη της εμπορίας των ανθρώπων. 

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο Ποντίφικας επισήμανε ότι «ο στόχος της ενότητας μπορεί να φαίνεται μακρινός, παραμένει όμως ως στόχος που πρέπει να κατευθύνει κάθε τρόπο».

Στην επίσημη Αγγλικανικό-Ρωμαιοκαθολική Διεθνή Επιτροπή του Θεολογικού Διαλόγου και της νεότερης Επιτροπής της γνωστής Αγγλικανικό-Ρωμαιοκαθολικής Επιτροπής για την Ενότητα και την Ιεραποστολή, ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για την σημαντικότητα της υπάρξης του φόρουμ αυτού στο οποίο όπως είπε εξετάζονται «με εποικοδομητικό πνεύμα οι προκλήσεις για την οικουμενική δέσμευση μας..». 

Στη συνέχεια ο Ποντίφικας ευχαρίστησε τον Αγγλικανικό Αρχιεπίσκοπο για την προσπάθειες του για την καταπολέμηση της εμπορίας των ανθρώπων και της δουλείας, τις οποίες χαρακτήρισε «εγκλήματα κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Τέλος συμφωνήθηκε για την από κοινού συνεργασία αντιμετώπισης των θεμάτων εμπορίας και δουλείας σε διεθνές επίπεδο."

Οι σαφέστατες δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου δεν επιδέχονται καμία διαμφισβήτηση.

Οι προοπτικές είναι αμυδρές και απλή προσδοκία του απώτερου μέλλοντος για την ένωση των αιρετικών μεταξύ τους! Ασφαλώς και με την Ορθοδοξία.

Αυτό που προέχει τώρα είναι να συνεργαστούν όλοι για την επίτευξη εγκόσμιων στόχων όπως η καταπόλεμηση κοινωνικών πληγών, η υπεράσπιση των χριστιανικών αξιών (whatever those are) κοκ..

Ας μη μιλούν επομένως υποκριτικά οι οικουμενιστές για το “ίνα πάντες εν ώσιν”, επειδή αυτός δεν είναι ο πραγματικός στόχος των διαλόγων.

6 comments:

  1. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ 3% ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ. ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ; ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ Ή ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ - ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΘΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ, ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ. (ΑΥΤΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ).

    ReplyDelete
  2. Αφελέστατη θέση. Ο Τσίπρας θα γίνει πρωθυπουργός επειδή ο Ελληνικός λαός αναζητά αυτό που πάντοτε ποθούσε ένα νέο Ανδρέα.

    ReplyDelete
  3. Exeis xasei polla epeisodia ...o andreas p vghke me 48/ . O tsipras me 27/ tha kanei kyvernhsi. Opws k h paroysa kyvernhsi...
    Diakonos Gewrgios Theodwridhs
    Kalymnos

    ReplyDelete
  4. Αν υπάρχει κάποιος που έχασε επεισόδια είσαι εσύ επειδή κανένα κόμμα που εξασφαλίζει το 27% δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση.
    Οι ομογάλακτοι και ομόφρονες του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πάνω από 50% θα σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού.
    Στο μέλλον σε παρακώ όταν μου στέλλεις σχόλια να είναι με πεζά γράμματα και στα Ελληνικά.

    ReplyDelete
  5. Ο λόγος έχει αντίλογο...ειρηνη υμίν και ημίν.

    ReplyDelete