Tuesday, June 24, 2014

ΝΕΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΕΒ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟ ΗΡΩΙΚΟ ΟΧΙ!



ΝΕΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΕΒ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Διαβάσαμε στο dogma.gr:

“Προσπάθεια να πείσει τον μητροπολίτη Ναυπάκτου έστω και την τελευταία στιγμή να δεχθεί την μετάθεση του στα Ιωάννινα πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μια μόλις ημέρα πριν την σύγκληση της ολομέλειας των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, και μια μέρα μετά την συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, ο πρώτος πολίτης της χώρας, κάλεσε τον συντοπίτη του, μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο προκειμένου να τον πείσει να δεχθεί την υποψηφιότητα. 

Την συνάντηση επιβεβαίωσε στο dogma.gr ο μητροπολίτης κ. Ιερόθεος ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον Πρόεδρο, αρκούμενος στο να μας παραπέμψει στην προχθεσινή του δήλωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως δεν έχει σκοπό να μετατεθεί από τη Μητρόπολη Ναυπάκτου.

Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σχολιάζοντας την χθεσινή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος με τον Αρχιεπίσκοπο, επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον του κ. Παπούλια να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σημειώνοντας ωστόσο πως η συζήτηση δεν γίνεται σε θεσμικό επίπεδο κι έτσι δεν θεωρείται ως παρεμβατική στην διαδικασία.

Πάντως αν και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την Αρχιεπισκοπή για την πρωτοβουλία του κ. Παπούλια, θεωρείται απίθανο ο Πρόεδρος να έκανε την κίνηση του εν αγνοία του Αρχιεπισκόπου.”

We are very proud of you!, όπως λένε οι Αμερικανοί, Αγιε Ναυπάκτου! 

Η Εκκλησιαστική Ιστορία θα γράψει με γράμματα χρυσά το όνομα σας για την άρνησή σας να καταπατήσετε τους Ιερούς Κανόνες. Με τα ίδια γράμματα που είναι γραμμένη στη δική μας συνείδηση η ηρωική σας συνέπεια να αρνηθείτε να εγκαταλείψετε τα πνευματικά σας παιδιά παρόλες τις πολυεπίπεδες πιέσεις που σας ασκούνται και παρόλη τη συναισθηματική πίεση που είναι φυσικό να αισθάνεστε αφού είστε Γιαννιώτης.

No comments:

Post a Comment