Thursday, June 19, 2014

ΝΕΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



ΝΕΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Διαβάσαμε στο Amen.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους της Κοπτικής Εκκλησίας από την θεματική Θρησκευματων του ΣΥΡΙΖΑ.

Με εκπροσώπους στην Ελλάδα της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (Αίγυπτος) συναντήθηκαν ο βουλευτής Α΄ Θεσ/νίκηςκαι υπεύθυνος Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα, Γιάννης Αμανατίδης και ο συντονιστής της θεματικής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Λυκόπουλος. Εκ μέρους της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας  παρέστησαν ο Επίσκοπος Ελλάδος Παύλος, καθώς και ο Αναπληρωτής του Ανωτάτου Προέδρου του Χριστιανικού Κοπτορθόδοξου Πνευματικού Κέντρου, Σαμί Ριάντ.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ στη συζήτηση τέθηκαν οι διώξεις των ορθόδοξων κοπτών χριστιανών και άλλων θρησκευτικών ομάδων, καθώς και οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του κύκλου επαφών της Θεματικής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με τις θρησκευτικές κοινότητες της Ελλάδος.”

Τι συγκινητικό -μα την αλήθεια- να βλέπει κάποιος το τόσο γνήσιο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τη θρησκεία. Αυτοί παιδί μου μας προέκυψαν οι πιο θεοβούμενοι πολιτικοί από κτίσεως κόσμου.

Οχι μόνον προσφέρουν Θεία Κοινωνία σε καρνάβαλο, όχι μόνον θα μας φορολογήσουν επειδή είμαστε χριστιανοί, αλλά πήραν σβάρνα τώρα όλες τις θρησκευτικές ομάδες Παπικούς, Κόπτες κτλ. για να ασχοληθούν με τα προβλήματά τους.

Πολύ ωραία! Πολύ ωραία! Συγχαίρουμε εκ μέσης καρδίας για το γνήσιο και άδολο ενδιαφέρον τους για την θρησκεία.

Να τους παρακαλέσουμε μόνον, όταν τους περισσεύσει λίγος χρόνος, να κάνουν και μια επίσκεψη στην Περιστέρα του Τσίπρα -τη Δωδεκαθείστρια- και να της εξηγήσουν ότι δεν κάνει να έχει εραστή τον πατέρα των παιδιών της. Να τον παντρευτεί στην Εκκλησία "με παπά και με κουμπάρο", που λέγει η λαική έκφραση, και να βαφτίσει και τα καυμένα τα παιδάκια του που τα άφησε αβάπτιστα τα δύστυχα λες και είναι Τουρκάκια.

Και μια τελευταία παράκληση. Αντιλαμβανόμαστε ότι μεταξύ των οπαδών -και δη των στελεχών- του κόμματός σας υπάρχουν και φυσιολάτρες. Ανθρωποι που αγαπούν τα καροτάκια -και ποιος ξέρει ποιά άλλα ζαρζαβατικά;-, αλλά και άνθρωποι που τα τσουγκρίζουν με "σφηνάκια" από φυσικό υλικό. Τρέχα γύρευε! Ποιος ξέρει αν είναι ούζο ή κάτι άλλο;

Σε κάθε περίπτωση πέστε στο παιδί ότι δεν κάνει. Ε πώς να το κάνουμε; Δεν κάνει να πάρει η ευχή! Δυσφημείται το κόμμα σας ως μη επαρκώς θρησκευόμενο.

No comments:

Post a Comment