Friday, June 27, 2014

ΤΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ Ο ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ



ΤΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ Ο ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος Παπαγιάννης, ο οποίος έχει στο παθητικό του τη διοργάνωση της συναυλίας με τον Νταλάρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, ελπίζουμε ότι όταν ενθρονιστεί θα αποφύγει να εμπλακεί σε συναυλίες και άλλες κοσμικές εκδηλώσεις με τον καλλιτεχνικό κόσμο και με τους έχοντες και κατέχοντες και ότι η ποιμαντική του διακονία θα έχει εκκλησιαστικό χαρακτήρα. 

Τα συσσίτια και η ενασχόληση με προγράμματα για μετανάστες σε μια εποχή τόσο σοβαρής κρίσεως είναι αναγκαίο συστατικό της ποιμαντικής διακονίας ενός ιεράρχη, αλλά ο Θεοφιλέστατος κ. Μάξιμος Παπαγιάννης πηγαίνει να ποιμάνει μια κυριολεκτικά αποίμαντη για έξι σχεδόν δεκαετίες Μητρόπολη. Ενα χέρσο “γεώργιον του Κυρίου” που θέλει πνευματικό άροτρο και ευλαβείς συνεργάτες για να το γεωργήσει. 

Η Μητρόπολη Ιωαννίνων δεν είναι η ενορία του Αγίου Παντελεήμονα. Οι όποιες εμπειρίες του Θεοφιλέστατου από τα ειδικά προγράμματα για μετανάστες που μελέτησε στη Γερμανία και όσες άλλες εμπειρίες απεκόμισε από την εφημερία του στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών είναι μεν χρήσιμες, αλλά σε περιορισμένο βαθμό. Χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερον από κοινωνικό έργο και δημόσιες σχέσεις για να ποιμάνει ορθά τη Μητρόπολη του ο Θεοφιλέστατος. 

Συστηματική κατήχηση, πνευματικοί για να αναλάβουν το έργο της εξομολόγησης, ευλαβείς κληρικοί για να καλυφθούν τα τεράστια εφημεριακά κενά και μοναστήρια για να εμπνεύσουν αγωνιστικό και ασκητικό φρόνημα στο λαό του Θεού.

No comments:

Post a Comment