Wednesday, June 25, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ ΧΑΡΙΤΩΝΑ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ ΧΑΡΙΤΩΝΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Προτάσσεται της ανάρτησης το βίντεο με το μήνυμα του Θεοφιλέστατου εψηφισμένου Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα.

Αν το ένα δέκατο των όσων μαθαίνω γι’ αυτό τον κληρικό είναι αληθινά, τότε η Μητρόπολη Ελασσώνος είναι μια πολύ ευλογημένη Μητρόπολη.

Ο Θεοφιλ. εψηφισμένος Ελασσώνος είναι ιεροπρεπής, αδιάβλητος, παραδοσιακός, αφιλοχρήματος, συνετός, ταπεινός, σεμνός, μετρημένος, κινείται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ζει σαν αληθινός μοναχός.

Ποιος πραγματικά είναι φυσικά θα το δούμε στη συνέχεια στην πράξη, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις και οι πληροφορίες από όλες τις πηγές, μιλούν για ένα εξαιρετικό κληρικό που θα ποιμάνει τη Μητρόπολη που εξελέγη με φόβο Θεού. Και όταν υπάρχει ο φόβος του Θεού, όλα υπάρχουν. Οταν λείπει δημιουργούνται όλα τα προβλήματα.

Ελπίζουμε ότι ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Ελασσώνος θα δίνει κατά Θεόν ομολογία για τον Οικουμενισμό. Γνωρίζουμε ότι δεν έχει στο παθητικό του σχέσεις με τον Πάπα Φραγκίσκο και το Βατικανό, ούτε με το αμαρτωλό ΠΣΕ. Ούτε τον είδαμε ποτέ σε συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους. Ευελπιστούμε όμως επίσης ότι θα ακούμε τη φωνή του για τον Οικουμενισμό, την εκκοσμίκευση και τους νεωτερισμούς.

1 comment:

  1. Μόνο που εάν αληθεύουν οι ημερομηνίες γέννησης - χειροτονίας, έγινε διάκος στα 21 και πρεσβύτερος στα 23...

    http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=5904

    ReplyDelete