Tuesday, June 17, 2014

Ο ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ



Ο ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Είπε στον κ. Βενιζέλο ο Παναγιότατος:

“Πράγματι, οι επισκέψεις αυτές και στους Αγίους Τόπους με τον Πάπα, και εν την οικία, κατόπιν αδελφικής προσκλήσεώς του, εις το Βατικανόν, διά μίαν ιστορικήν προσπάθειαν ειρήνης, εις τη Μέσην Ανατολήν ήσαν γεγονότα σπουδαία στη ζωήν της Εκκλησίας και του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, ιδιαιτέρως, και το θεωρώ ως ιδιαίτερη ευλογία του Θεού ότι με αξίωσε να συμμετάσχω σ' αυτά τα γεγονότα -αν επιτρέπεται η λέξις- να πρωταγωνιστήσω από Ορθοδόξου πλευράς.”

Σπουδαία γεγονότα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ήταν, Παναγιότατε, για την ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι διαδραματίσατε πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτά.

Το μόνο που σας διέφυγε να αναφέρετε είναι ότι είναι απολύτως αρνητικά γεγονότα και ότι χρεώνεστε προσωπικά γι’ αυτή την αποτυχία.

Κατά τις συναντήσεις αυτές εξ απόψεως αποτελέσματος για την εξεύρεση λύσης ειρήνης στο Μεσανατολικό είναι σαφές ότι “εποιήσατε ουδέν.” Αυτό δεν το λέμε εμείς. Το παραδέχθηκε επίσημα το Βατικανό.

Οσο για τις επιπτώσεις από εκκλησιαστικής σκοπιάς μόνον ως ναυμαχία του Ναυαρίνου για την Ορθόδοξη Εκκλησία και δη για τον Οικουμενικό Θρόνο και οπωσδήποτε για σας προσωπικά μπορούν να χαρακτηριστούν.

Εμπεδώσατε τον “λαικό οικουμενισμό” στο πιο ψηλό επίπεδο.

Παρουσιάσατε τον εαυτό σας -ως μη οφείλατε- ως Πάπα της Ανατολής

Υποσκάψατε τις σχέσεις σας με τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες και δη με την Εκκλησία της Ρωσίας και ενώ πορευόμαστε προς την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Δηλώσατε εμμονή στη γραμμή του μεγάλου αποστάτη της πίστης μας Αθηναγόρα. 

Εκκοσμικεύσατε έτι και έτι την Εκκλησία με σειρά ενεργειών που είναι ξένες προς το φρόνημά Της.

Πέσατε στην παγίδα -ή μήπως ενεργήσατε συνειδητά;- να αναλάβετε εκθύμως τον δευτερεύοντα ρόλο που σας ανέθεσε ο Ιησουίτης Πάπας Φραγκίσκος με τη σκηνοθεσία της Διαθρησκειακής προσευχής στη Ρώμη.

Αντί να καυχάσθε, Παναγιότατε, γι’ αυτά θα έπρεπε να είστε έτοιμος να αναφωνησετε εν μετανοία το mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.

1 comment: