Thursday, June 12, 2014

Ο "ΝΕΩΚΟΡΟΣ" ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


 ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ “ΝΕΩΚΟΡΟΥ”

Ο "ΝΕΩΚΟΡΟΣ" ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάσαμε το ακόλουθο σπαζοκεφαλικό  “Νεωκορικό” άρθρο στη Romfea.gr: 

“Ούτε δημοσιογράφο, ούτε παπά με φαντάστηκα ποτέ όταν κοιτιόμουν στον καθρέφτη. Δεν συνδυάζονται αυτά τα δύο να το ξέρετε.

Ή παπάς ή ζευγάς. Πάει και τελείωσε. Μπορείς να δημοσιογραφείς χρόνια και επαγγελματικά, να γράφεις φαρμακερά για Πατριάρχες και Αρχιεπισκόπους και να σου μια μέρα "τσούπ" να φορέσεις το ράσο; Γίνονται μωρέ τέτοια πράγματα; Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τέτοια όνειρα εν μέσω θέρους;

Κι επειδή το κοστούμι είναι πάντοτε πιο "σικ" από το ράσο να ψάχνεις να σε χειροτονήσει δεσπότης που θα σου επιτρέπει να τα συνδυάσεις και τα δύο μαζί; Την ''σιγουριά'' της Εκκλησίας και την κοστουμάτη περιβολή.

Τέτοια, κατ' οικονομία, επιτρέπονται για τους γνωστούς και ειδικούς λόγους στο Οικουμενικό Πατριαρχείο που στενάζει κάτω από την πίεση του Τούρκου. Α! Και στο Βατικανό κάνουν κάτι τέτοια προχωρημένα.

Συνδυάζονται όλα αυτά στον τόπο μας; Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τέτοια όνειρα καλοκαιρινής νυκτός; Ούτε επί αυτοκρατόρου Μαρκιανού που ήταν πιο "χύμα" τα πράγματα στο Βυζάντιο δεν γίνονταν τέτοια προχωρημένα. 

Ο Νεωκόρος

Υ.Γ.  Αν εγκατέλειπα ποτέ το επάγγελμα του νεωκόρου, τότε θα γινόμουν μόνο ράφτης. Οι υποψήφιοι πελάτες μου δε θα ήταν λίγοι και τα κέρδη πολλά. Ψηλά παλικάρια θα ήθελαν ύφασμα τόσο μακρύ που αν το άπλωνες θα έφτανε από την Καλαμάτα, ίσαμε την Πόλη. Αμήν, μπας και γλίτωνα κι από τον προϊστάμενο!”

Το καυμένο! Θα το χτύπησε ο ήλιος εκεί στην Ηλεία που μάζευε φράουλες.

Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι ρίχνει σπόντες στο Φανάρι και στον Μεσσηνίας αλλά τι ακριβώς εννοεί δεν έχω ιδέα. 

Μιλά επίσης για Βυζαντινισμούς που γίνονταν την εποχή του αυτοκράτορα Μαρκιανού οπότε -ως γνωστόν- ο καταχθόνιος Ασπαρ ανέβαζε και κατέβαζε αυτοκράτορες! 

Τις οίδεν νουν “Νεωκόρου” και τις εξιχνίασεν τις μεθοδεύσεις αυτού;

Πάντως ο φταίχτης είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, επειδή το έχει το καυμένο να δουλεύει με πολύ χαμηλό μισθό. Οπότε κι αυτό το έρμο καταφεύγει σε διάφορα εποχιακά επαγγέλματα (κάνει τον ταξιτζή, μαζεύει ξινισμένα πορτοκάλια ή φράουλες) και ιδού το αποτέλεσμα. Το χτύπησε ο ήλιος και γράφει όσα γράφει.

Φίλτατε “Νεωκόρε”! Προφανώς τα ρίχνεις στον Μεσσηνίας. Αλλο που δεν θέλουμε να ακούσουμε! Τα ρίχνεις επίσης στους μοντέρνους παπάδες. Να αγιάσει το στόμα σου! Κάτι λες επίσης έμμεσα για το Βατικανό και για τον Πάπα Φραγκίσκο. Αφού λες τόσο ωραία πράγματα γιατί δεν μιλάς πιο καθαρά για να ξέρουμε τι εννοείς και να πάρουμε την σκυτάλη της επίθεσης;

No comments:

Post a Comment