Sunday, June 22, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Διαβάσαμε στο Amen.gr από την εφημερίδα Naftemporiki.gr:

“Είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της Καθολικής Εκκλησίας μιλά χωρίς περιστροφές για το απόλυτο ασυμβίβαστο της μαφιόζικης συμπεριφοράς με την ταυτότητα και τις αξίες του κάθε χριστιανού.

Ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε «αφορισμένους» τους μαφιόζους της Ντράγκετα, της ισχυρής μαφίας της Καλαβρίας κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην περιοχή αυτή της Νότιας Ιταλίας και κάλεσε τους καθολικούς να την πολεμήσουν.

«Όσοι είναι μέλη της μαφίας της Καλαβρίας, της Ντράγκετα, δεν είναι σε κοινωνία με τον Θεό, είναι αφορισμένοι» , τόνισε ο ποντίφικας και πρόσθεσε: 

«Αυτό το κακό πρέπει να πολεμηθεί, να εκδιωχθεί».

Είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της Καθολικής Εκκλησίας μιλά χωρίς περιστροφές για το απόλυτο ασυμβίβαστο της μαφιόζικης συμπεριφοράς με την ταυτότητα και τις αξίες του κάθε χριστιανού.

Πριν από είκοσι ένα χρόνια ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β' είχε ζητήσει, σε επιτακτικό τόνο, από τους μαφιόζους της Σικελίας να μετανοήσουν χωρίς να κάνει, όμως, αναφορά σε ενδεχόμενο αφορισμό.

Ο Αργεντινός πάπας πρόσθεσε ότι «η μαφία είναι λατρεία του κακού και περιφρόνηση του καλού της κοινωνίας και ως κακό πρέπει να απομακρυνθεί».
Ο Φραγκίσκος, τέλος, θέλησε να συναντηθεί με τους συγγενείς ενός παιδιού τριών μόλις ετών που δολοφονήθηκε και το πτώμα του οποίου πυρπολήθηκε από την Ντράγκετα.”

Αφορισμοί στα λόγια για την μαφία από τον “Αγιο πατέρα,” αλλά στην πραγματικότητα συνεργασία κάτω από το τραπέζι με τη μαφία.

Θεατρικές κινήσεις ξέρει να κάνει πολλές ο “Αγιος αδελφός” του Παναγιότατου, τουτέστιν ο “Αγιότατος επίσκοπος της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης.”

Να υπενθυμίσουμε στον “Αγιον Πατέρα” ότι ο καρδινάλιος της Σικελίας που τον χάιδευε στο μάγουλο βρίσκεται στη φυλακή για τη συνεργασία του με τη μαφία;

Ή μήπως ξέχασε ο “Αγιότατος” το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος της Σικελικής μαφίας από την “Τράπεζα του Αγίου Πνεύματος” του Βατικανού;

Και τι θα πει είναι αφορισμένα τα μέλη της μαφίας; Καταρχήν ποιος ξέρει στα σίγουρα ποια είναι αυτά τα μέλη ώστε να τα αφορίσει, αλλά και να τα ξέρει μήπως ο “Αγιος Πατέρας” έδωσε εντολή στους φραγκοπαπάδες του να μην τους δίνουν την όστια ή ο αφορισμός στον οποίο αναφέρεται είναι μια γενικολογία χωρίς αντίκρυσμα που έγινε για εντυπωσιασμό;

Αυτά να τα δουν οι Οικουμενιστές που δεν βάζουν μυαλό και δεν κάνουν τίποτα άλλο εκτός από το να προωθούν μη κατά Θεόν -αντί θεολογικούς- διαλόγους με τους Παπικούς.

No comments:

Post a Comment