Tuesday, October 2, 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΣΙΟΛΟΓΙΟΤΑΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (ΖΗΣΗ) ΑΓΙΟΣΑΒΒΙΤΗ




ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΣΙΟΛΟΓΙΟΤΑΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (ΖΗΣΗ) ΑΓΙΟΣΑΒΒΙΤΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Οσιολογιότατε,

Ευλογείτε.

Διάβασα στον “Ορθόδοξο Τύπο” εμπεριστατωμένο ενυπόγραφο άρθρο σας που ανασκευάζει τις νεοεποχήτικες και παγανιστικές δοξασίες του ιστολογίου defence.net. 

Σας συγχαίρω για την τεκμηριωμένη ανασκευή των πεπλανημένων απόψεων του ιστολογίου.

Στο ίδιο φύλλο του “Ορθοδόξου Τύπου”, που δημοσιεύθηκε η ανασκευή των θέσεων του defence.net, δημοσιεύθηκε επίσης η απολογία του “Ορθόδοξου Τύπου” προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας, επειδή τον χαρακτήρισε ως ιεράρχη που εμφορείται με κακόδοξες εκκλησιολογικές θέσεις.

Οσιολογιότατε, ο κατά σάρκαν πατέρας σας - π. Θεόδωρος Ζήσης - είναι ένας από τους βασικούς καθοδηγητές του “Ορθοδόξου Τύπου”. 

Δεν νομίζετε ότι πρέπει να απευθυνθείτε προς τον σεβαστό μας π. Θεόδωρο και να του υποδείξετε το μέγεθος του ατοπήματος που διεπράχθη; 

Ο “Ορθόδοξος Τύπος” εξεδόθη πριν δεκαετίες για να πολεμήσει τον Οικουμενισμό και σήμερα - εκτός από τον π. Θεόδωρο Ζήση - κατευθύνεται από τον αμετανοήτως εισάγοντα την παποκαισαρική πλάνη στην Εκκλησία σεβαστό μας Γέροντα π. Βασίλειο Βολουδάκη, τον σχισματικό και αιρετικό χριστέμπορα κ. Αθανάσιο Σακαρέλλο, που αναμυρώθηκε από τους Παλαιοημερολογίτες, τον σοβαρά παρανοικό, σατανικό και πεζοδρομιακό Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Βαδραχάνη, που διατυπώνει χίλιες μύριες κακοδοξίες, εν οις και την του “κληρικαλισμού”, τον γνωστό για τις διάφορες επιδόσεις του κ. Ζερβό και τους άσχετους της “παλαιάς φρουράς”.

Οσιολογιότατε, δεν νομίζετε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον “Ορθόδοξο Τύπο”;

Επαινώ ολόψυχα την ευαισθησία σας για θέματα πίστεως όταν κακοποιούνται από ένα ιστολόγιο που ασχολείται με εθνικά θεμάτα.

Το εν λόγω ιστολόγιο, παρόλον ότι δημοσιεύει αξιόλογα άρθρα για θέματα άμυνας, για θέματα πίστεως καταγράφει φαιδρότητες εν οις ότι ο π. Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός είναι (άκουσον! άκουσον!) καθιερωμένος  “Γέροντας της Ορθοδοξίας”.!!! 

Λες και δεν άφησε παρακαταθήκη τις φαιδρές και προπαντός επικίνδυνες προφητολογίες - καταστροφολογίες του και την πλάνη του για τις σχέσεις του ανδρογύνου.!!! 

Αφού ενδιαφερθήκατε - και καλώς πράξατε - για τις κακοδοξίες του defence.net, δεν επιβάλλεται πολλώ μάλλον να ελέγξετε δριμύτατα την απίστευτη απολογία μιας θρησκευτικής εφημερίδας προς τον Αγιο Μεσσηνίας, η οποία εξεδόθη με στόχο να πολεμά τον Οικουμενισμό;

Οσιολογιότατε, πιστεύετε ότι ο Σεβασμιότατος Μεσσηνίας, ο οποίος αρνήθηκε στο έδαφος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την ενότητα της Εκκλησίας, εκφράζει την ορθόδοξη εκκλησιολογία;

Θέλω να πιστεύω ότι θα προβείτε στις δέουσες παραστάσεις προς τον κατά σάρκαν πατέρα σας για να ανασκευάσει το ατόπημα της εφημερίδας να απολογηθεί προς τον Αγιο Μεσσηνίας. 

Αν ο “Ορθόδοξος Τύπος” δεν ανακαλέσει - στην επόμενη του έκδοση - το ατόπημα, ελπίζω ότι θα βρείτε το σθένος και την εντιμότητα να συντάξετε άρθρο που θα κατακεραυνώνει την δεινώς ολισθήσασα σε θέματα πίστεως εφημερίδα.

Τρέφω την ενδόμυχη βεβαιότητα ότι θα δείξετε τουλάχιστον την ιδία ευαισθησία για θέματα πίστεως που δείξατε για ένα ιστολόγιο που ασχολείται με αμυντικά και εθνικά θέματα. 

Αν όχι....

No comments:

Post a Comment