Wednesday, October 3, 2012

ΓΙΑ ΤΗ ΧΥΔΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ CORPUS CHRISTI




ΓΙΑ ΤΗ ΧΥΔΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ CORPUS CHRISTI

Του ιατρού κ. Λυκούργου Νάνη
====================

Τι πράττει εν προκειμένω η ΙΣΙ; 
Ποια η αντίδρασή της; 
Έως πότε θα ανεχόμαστε να υβρίζεται ο Άσπιλος και Άμωμος Ιησούς; 
Πότε επιτέλους θα ενεργοποιηθεί το πνευματικό όπλο του αφορισμού για παιδαγωγικούς λόγους ίνα και οι λοιποί φόβον έχωσιν; 
Ως πότε θα σταθμίζουμε την εκκλησιαστική πολιτική μας με βάση το τι θα πει και πώς θα μας χαρακτηρίσει ο εσμός των ψευτοπροοδευτικών και θολοκουλτουριαρέων που έχει ξεσαλώσει και δεν ορρωδεί προ ουδενός; 
Κάποιοι δυστυχείς αλλά και με περισσό θράσος συνάνθρωποί μας αντλώντας όχι απ’ την ιστορική πραγματικότητα αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠ ΤΗ ΒΟΡΒΟΡΩΔΗ ΚΑΙ ΡΥΠΑΡΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ υβρίζουν αναίσχυντα τον αρχηγό της πίστεώς μας, τον ΠΑΣΗΣ ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΟΣ ΥΙΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. 
Διάσημοι άθεοι και αγνωστικιστές και σκεπτικιστές και αρνητές της θεότητας του Χριστού μας που παρήλασαν στο ιστορικό προσκήνιο αναγνώρισαν και διακήρυξαν το άφθαστο και ασύγκριτο ηθικό μεγαλείο του Κυρίου μας. 
Δεν διανοήθηκαν να διατυπώσουν έστω και την ελάχιστη αρνητική υπόνοια για την ηθική υπόσταση του Θεανθρώπου. 
Αρρωστημένοι όμως εγκέφαλοι όπως ο δυσώνυμος Καζαντζάκης και κάποιοι όμοιοί του ανασταύρωσαν με τις τρισαίσχιστες φαντασιώσεις τους το Βασιλέα των Αγγέλων. 
Γιατί αυτή η αντίχριστη μόδα του ευτελισμού του Θεανδρικού προσώπου του Ιησού δεν έχει την αρχή της στα νεότερα χρόνια αλλά στους πρώτους χριστιανικούς χρόνους και στο σατανικό Ταλμούδ που περιλαμβάνει ανήκουστες ύβρεις κατά των Ιερών Προσώπων της Πίστεώς μας. 
Και διαχρονικά επαναλαμβάνεται και υλοποιείται από διάφορους δαιμονόπληκτους. 
Και όμως! 
Ποιος αλήθεια το φανταζόταν ότι θα βρίσκονταν υψηλόβαθμοι κληρικοί!!!  που θα εκθείαζαν το αισχρούργημα του Καζαντζάκη και του Σκορτσέζε όπως επί παραδείγματι προκαθήμενος τοπικής Εκκλησίας; Που θα παρουσίαζαν τον Καζαντζάκη σαν μία εξέχουσα, θρησκευόμενη προσωπικότητα; 
Που θα παρομοίαζαν με γκρίζους λύκους όσους στρατεύθηκαν στο πλευρό του γίγαντα και λέοντα της Ορθοδοξίας π. Αυγουστίνου Καντιώτη στα πλαίσια του αντικαζαντζακικού αγώνα του τελευταίου όπως δυστυχώς έπραξε μητροπολίτης της Κρήτης; 
Άριστα έπραξαν πολλοί πιστοί και διαμαρτυρήθηκαν για τις ασχήμιες σε βάρους του εγνωσμένης αγιότητος βίου πατρός Παισίου. 
Στην προκειμένη όμως περίπτωση δεν υβρίζεται και κακοποιείται πνευματικά ένας άγιος αλλά ο ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΗΣΟΥΣ. 
Απαιτείται λοιπόν ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. 
Γνωρίζουμε ότι θα σκυλιάσουν και πάλι οι άνθρωποι του σκότους. Γνωρίζουμε ότι ακόμη και άνθρωποι της Εκκλησίας θα επιχειρήσουν τη ραστώνη τους και δειλία τους και σκοπιμότητά τους και στρεβλή τους αντίληψη περί των πραγμάτων να την επενδύσουν με ψευτοθεολογικό και ψευτοεκκλησιολογικό μανδύα. 
Ας μην μας πτοεί κάτι τέτοιο.
Ας έχουμε σαν οδηγό συμπεριφοράς τους αγίους μας που δεν άφηναν αναπάντητες τέτοιες προκλήσεις αλλά απαντούσαν με σθένος και παρρησία. 
Ας μας εμπνέει και καθοδηγεί με τους ιερούς του αγώνες ο αοίδιμος ποιμενάρχης της Φλώρινας που δε δίστασε να συγκρουσθεί με τα ποικίλα κατεστημένα για τη δόξα του Χριστού. Ο πιστός λαός δε θα αφήσει μία κλίκα αρρωστημένων εγκεφάλων να ασχημονήσει. 
Αρκετά πια με την ένοχη ανοχή μας!

No comments:

Post a Comment