Sunday, October 14, 2012

ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ




ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Romfea.gr ανάρτηση με τον τίτλο “Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου”:

“Την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Μετά το πέρας της Θ. Ευχαριστίας ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, απευθυνόμενος προς τον Ηγούμενο τόνισε: 

«Σήμερα η Σερβία ευρίσκεται στη διασταύρωση. Από τη μία είναι η Ορθόδοξη χώρα, όπου υπάρχει ακόμα μια ισχυρή Ορθόδοξη πίστη, ενώ από την άλλη υπάρχει κι ένας εκκοσμικευμένος κόσμος με τα πάθη του, τις διασκεδάσεις και την προπαγάνδα του καταναλωτισμού και της αποκήρυξης των πνευματικών αξιών, που θέλει να απομακρύνει το Σερβικό λαό και τους νέους Σέρβους από το Χριστό. Είναι ο λόγος αυτός, αγαπητοί αδελφοί, που φέρετε ιδιαίτερη ευθύνη για τη διαφύλαξη της Ορθοδόξου πίστεως, της πατρώας ευλάβειας και για την προσευχή υπέρ του λαού σας», σημείωσε κλείνοντας."

Διαβάζουμε και πάλιν στη "Romfea.gr" σε ανάρτηση που επιγράφεται “Συνεδρίαζε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας”:

“Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 στην Πατριαρχική Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ, υπό την Προεδρεία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Λαμβάνοντας υπόψη την αφοσιωμένη αρχιερατεία επ΄ αγαθώ της Εκκλησίας και επ΄ αφορμής των 60ων γενεθλίων του, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, απένειμε στο Μητροπολίτη Κισινέφ και πάσης Μολδαβίας κ. Βλαδίμηρο το παράσημο του Αγίου Σεργίου Ραντονέζ Α΄Τάξεως.”

Ποια ορθόδοξη ψυχή δεν αναγαλλιάζει όταν διαβάζει ότι ο Σεβασμιότατος Βολοκολάμσκ μιλά με ειλικρίνεια για την εκκοσμίκευση των μεγάλης πλειοψηφίας των αδελφών μας των Σέρβων, η οποία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την αντίστοιχη εκκοσμίκευση των Ελλήνων της Κύπρου και της Ελλάδας;

Από την άλλη όμως σφίγγεται η καρδιά μας όταν διαβάζουμε ότι ο Μακαριότατος Μόσχας παρασημοφόρησε τον Μητροπολίτη Μολδαβίας με αφορμή τα εξηκοστά του γενέθλια.!

Για όνομα του Θεού! Από τη μια καταγγέλλεται η εκκοσμίκευση των απλών ανθρώπων και από την άλλη ο Πατριάρχης Ρωσίας απονέμει τιμητικά παράσημα σε Μητροπολίτη για τα γενέθλιά του;!!!

Είναι μυστικό ότι οι κομμουνιστές στη Ρωσία - και στην Ανατολική Ευρώπη γενικά - έδωσαν υπερβολική σημασία στα γενέθλια ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΟ; Για να απομειώσουν και να εξαφανίσουν τις ονομαστικές εορτές και για να χτυπήσουν την Εκκλησία και την Ορθόδοξη Παράδοση του Ρωσικού λαού;

Είναι δυνατόν η Εκκλησία της Ρωσίας, αντί να συνηγορεί ανοιχτά υπέρ της επιστροφής στην ορθόδοξη παράδοση, ο Πατριάρχης Ρωσίας να γιορτάζει γενέθλια και να παρασημοφορεί διακεκριμένους Μητροπολίτες του Θρόνου για την επέτειο των γενεθλίων του;

No comments:

Post a Comment