Saturday, October 13, 2012

ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΠΑΠΙΚΩΝ “ΑΓΙΩΝ”




ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΠΑΠΙΚΩΝ “ΑΓΙΩΝ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:

“Στις 7 Οκτωβρίου 2012 και στην πλατεία μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ο Πάπας Βενέδικτος XVI κατά τη Ρωμαιοκαθολική “Λειτουργία” αγιοποίησε!!! τους «δασκάλους της Εκκλησίας» όπως ονομάζουν οι Ρωμαιοκαθολικοί τους Ιωάννη της Άβιλα και Hildegard von Bingen.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως αντιπροσώπευσε ο Αρχιεπίσκοπος Καρελίας και των πάσης Φινλανδίας Λέων και το Πατριαρχείο Μόσχας ο π. Αντώνιος (Sevryuk).”

Μας θλίβει ιδιαίτερα η παρουσία αντιπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Ρωσίας στο Βατικανό που πήγαν για την τελετή της “αγιοποίησης” Φραγκολατίνων “Αγίων” του Παπισμού.

Καταρχήν - για μια ακόμη φορά - εκπρόσωποι τόσο σημαντικών Ορθοδόξων Εκκλησιών συμπροσεύχονται με τον αιρεσιάρχη της Ρώμης και πλήθος άλλο αιρετικών. 

Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η συμπροσευχή των Ορθοδόξων γίνεται την ώρα που οι Παπικοί “αγιοποιούν” κάποιους αιρετικούς, που δίδαξαν καθαρά πλανεμένες μεθόδους για να ενωθεί ο άνθωπος με το Θεό που βρίσκονται στον αντίποδα της Ησυχαστικής παράδοσης. 

Για ποιο λόγο εκπρόσωποι Ορθοδόξων Πατριαρχείων παρεβρίσκονται στην τελετή “αγιοποίησης” αιρετικών; 

Δεν αφήνουν έτσι την αμφιβολία - τουλάχιστον - στους πιστούς, μήπως αναγνωρίζουν ως Αγίους όσους ανακηρύσσει ο Πάπας; 

Δυστυχώς! Ο “λαικός Οικουμενισμός” προελαύνει ακάθεκτος.

No comments:

Post a Comment