Wednesday, October 10, 2012

ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΙΣ “ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ”




ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΙΣ “ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Πολύσημαντος ο όρος “σκοτεινές δυνάμεις”. Επεσημάναμε κατ’ επανάληψη ότι όποιος δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί καταφεύγει σε κάποιου είδους “σκοτεινή δύναμη” για να αποδώσει την κακοδαιμονία που τον βρήκε. 

Ομολογώ όμως ότι δεν περίμενα ότι μεταξύ των “σκοτεινοδυναμιτών” θα συμπεριλαμβάνονταν και βουλευτές του "Σύριζα" με αφορμή την αισχρή παράσταση του "Corpus Christi".!!!

Διαβάζουμε στο “Τρομακτικό”:

“Κουράκης: Δεν θα περάσει ο νόμος περί βλασφήμιας για το Corpus Christi

«Ο αναχρονιστικός και ξεχασμένος νόμος περί βλασφημίας ανασύρθηκε και πάλι για να απαγορευθεί η θεατρική παράσταση Corpus Christi. Η νέα προσπάθεια επιβολής λογοκρισίας στην τέχνη δεν θα περάσει!».

Ο συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Τάσος Κουράκης, με αφορμή την εκδίκαση, αύριο Πέμπτη 11 Οκτωβρίου ασφαλιστικών μέτρων για την απαγόρευση της παράστασης Corpus Christi, έκανε την εξής δήλωση: «Αύριο στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων δεν εκδικάζονται μόνο τα ασφαλιστικά μέτρα για την απαγόρευση της παράστασης Corpus Christi, δικάζεται για άλλη μία φορά η ελευθερία του λόγου και της τέχνης που μπαίνει και πάλι στο στόχαστρο των πιο συντηρητικών κύκλων της ελληνικής κοινωνίας. Καθώς οι προσφυγές και οι αντιδράσεις εναντίον της παράστασης είναι τακτικές και επαναλαμβανόμενες, είναι προφανές πλέον ότι έχει εξυφανθεί σχέδιο για την οριστική απαγόρευσή της και δεν πρόκειται για αυθόρμητες αντιδράσεις μεμονωμένων πολιτών που αισθάνθηκαν ότι θίγονται από το περιεχόμενο της παράστασης.

Οι παραπάνω ενέργειες εντάσσονται στη γενικότερη προσπάθεια να υπάρξει έλεγχος και περιορισμός της ελευθερίας του λόγου της τέχνης και της έκφρασης στην ελληνική κοινωνία. Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, όπου οι μνημονιακοί νόμοι συνθλίβουν τους πολίτες, όλο και συχνότερα επιστρατεύονται ακόμη και ξεχασμένες διατάξεις, όπως ο νόμος περί βλασφημίας, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για μια κοινωνία σε καταστολή χωρίς ελευθερία σκέψης και έκφρασης. Η λογοκρισία και ο εκφοβισμός στον λόγο και στην τέχνη δεν θα περάσουν. 

Η επαγρύπνηση και η αντίσταση της κοινωνίας μας θα είναι η απάντηση απέναντι στην προσπάθεια σκοτεινών κύκλων να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω».

Φανταστείτε θρασύτητα.! 

Παρουσιάζουν το Χριστό με τον πιο χυδαίο και απροκάλυπτα βλάσφημο τρόπο και μετά διερωτούνται γιατί ο κόσμος διαμαρτύρεται και θέλει να ακυρώσει την παράσταση.!!! 

Και όχι μόνον αυτό, αλλά για να δικαιολογήσει τις αντιδράσεις εναντίον της αισχρής παράστασης ο βουλευτής του κόμματος της εθνομειοδοσίας και της αντιεκκλησιαστικής κραιπάλης, κ. Τάσος Κουράκης, καταφεύγει στις “σκοτεινές δυνάμεις” - για να ακριβολογούμε “σκοτεινούς κύκλους” - για να δικαιολογήσει την απέχθεια του κόσμου για τη βλασφημία κατά του Κυρίου.!!!

Φοβάμαι ότι οι “συνιστώσες” των “σκοτεινών δυνάμεων - κύκλων” έχουν άνετη πλειοψηφία στην Ελληνική κοινωνία.!!!

No comments:

Post a Comment