Sunday, October 7, 2012

ΜΟΝΟΝ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ κ. ΧΙΩΤΑΚΑΚΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ



ΜΟΝΟΝ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ κ. ΧΙΩΤΑΚΑΚΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========


Το ιστολόγιο “Ορθρος” ανάρτησε σε μορφή PDF 

[ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ ΣΕ ΜΟΡΦΗ .PDF]


την εξαιρετική ανάλυση του Δρ. Δημήτρη Χιωτακάκου, Διδάκτορος Ἠλεκτρονικῆς καί Τηλεπικοινωνιῶν τοῦ Manchester University, United Kingdom. ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ "ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" «Πόσο ἔξυπνη μπορεῖ νά γίνει ἡ κάρτα τοῦ πολίτη; Ὑπερόπλο τῆς ἑκάστοτε ἐξουσίας»;

Θα παρακαλέσω θερμά όσους καλούς πατέρες και αδελφούς εξακολουθούν να διαμφισβητούν τους τεράστιους κινδύνους που συνεπάγεται η επιβολή της ηλεκτρονικής φυλακής να προσέξουν τι ακριβώς λέγει με τα εκφραστικά του σχεδιαγράμματα ο κ. Χιωτακάκος.

Νομίζω ότι κανείς πια δεν είναι δυνατόν να παραθεωρεί τους κινδύνους από την ηλεκτρονική φυλακή μετά τη διεξοδική και πειστικότατη ανάλυση του κ. Χιωτακάκου.

Αλλά δεν είναι μόνον όσοι διαμφισβητούν τους κινδύνους από την επιβολή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που πρέπει να προβληματιστούν, αλλά και όσοι προσεγγίζουν το θέμα ως πρόβλημα που σχετίζεται με τον ερχομό του Αντιχρίστου. 

Ακόμη και αν δεν ζούμε στην εποχή του Αντιχρίστου - πολλώ μάλλον αν ζούμε - και πάλιν δεν μπορούμε να καθήσουμε με τα χέρια σταυρωμένα και να αφήσουμε τους διαχειριστές της εξουσίας - ή πειρατές της - να διαχειριστούν 
την ελευθερία μας με λευκή επιταγή.

“Και τώρα, τι κάνουμε;” ήταν το θέμα της ομιλίας του π. Σαράντη. Πολύ ωραία αυτά που είπε ότι δεν πρέπει να παραλάβουμε κάρτες που μας οδηγούν στην ηλεκτρονική φυλακή και ότι πρέπει να αυξήσουμε την προσευχή μας για το θέμα. 

Απολύτως απαραίτητα αυτά αλλά χρειάζεται και κάτι άλλο. Με τη γλώσσα του κ. Χιωτακάκου πρέπει να αναληφθεί προσπάθεια να πειστούν οι πολιτικοί και οι κοινωνικοί εταίροι ότι ΔΕΝ πρέπει να επιβληθεί η ηλεκτρονική φυλακή. 

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι καμιά άλλη γλώσσα δεν μπορεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας με ανθρώπους που δεν είναι δεμένοι με την Εκκλησία.

Μια αντιπροσωπευτική επιτροπή ειδικών ας επισκεφθεί όλους τους βουλευτές και ας τους εξηγήσει προσωπικά τους κινδύνους που συνεπάγεται η επιβολή της ηλεκτρονικής φυλακής. 

Παράλληλα ας σταλεί αντίγραφο του σχεδιαγράμματος του κ. Χιωτακάκου στους Αρεοπαγίτες.

Είναι επιβεβλημένη η λήψη πρακτικών μέτων τα οποία θα καταστήσουν αδύνατη την υπερψήφιση νομοσχεδίου που επιβάλλει την ηλεκτρονική φυλακή. 

Και είναι επίσης απαραίτητο να αναζητηθούν ασφαλιστικές δικλείδες υπαλλακτικών νομικών μέτρων εναντίον της επιβολής κάρτας για να ακυρωθεί η επιβολή της, αν τελικά υπερψηφιστεί.

No comments:

Post a Comment