Tuesday, October 9, 2012

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ “ΝΕΩΚΟΡΟΥ”



ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ “ΝΕΩΚΟΡΟΥ”



Του Παναγιώτη Τελεβάντου



=================

Γράφει ο γνωστός μας “Νεωκόρος” του Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Πυρετωδώς προετοιμάζονται οι Μητροπόλεις για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Μακεδονία για τους εορτασμούς των 100 χρόνων από την απελευθέρωση και την ένωση των περιοχών με την πατρίδα.

Ομιλίες γράφονται, αίθουσες στολίζονται και δήμαρχοι και ιερείς προετοιμάζονται.

Σε μία Μητρόπολη όμως, μαθαίνω, μάλλον ξεπέρασαν τα όρια...

Βγάζουν δίσκο και ζητούν από τους πιστούς να βάλουν το κατιτίς τους για να αγοράσουν ως δώρο μία πατριαρχική ράβδο στον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο!

"Έχουμε τα χαράτσια από τις εφορίες, βοηθάμε ο ένας τον άλλο, δίνουμε στα συσσίτια, τώρα θα μαζεύουμε χρήματα και για πατριαρχικά δώρα;", λέει ο κόσμος, μου εκμυστηρεύτηκε συνάδελφος μακεδόνας νεωκόρος.

Στη Μητρόπολη επικαλούνται την οικονομική στενότητα των ημερών και πως πρέπει να εξασφαλίσουν μία αβραμιαία φιλοξενία στον Παναγιώτατο.

Τους πληροφορώ πως δεν έχει ανάγκη από τέτοιες κινήσεις ο Παναγιώτατος.

Είμαι βέβαιος πως θα διαφωνεί με αυτή την πρωτοβουλία. Το μόνο που θέλει είναι να διαπιστώσει την αγάπη του κόσμου.

Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού.

ΥΓ. Ευχαριστώ τις κυριακάτικες εφημερίδες, τα site και τα μπλογκ που χρησιμοποιούν πληροφορίες μου για να κάνουν το ρεπορτάζ τους.

Θα τους παρακαλούσα τουλάχιστον να αναφέρουν την πηγή τους για να ρίξω κι εγώ λίγο νερό στο μύλο της ματαιοδοξίας μου.”

Καταρχήν να αρχίσουμε από το χριστιανικότατο υστερόγραφο του “Νεωκόρου” μας, που ζητά ο καυμένος, από - ταπείνωση σκίζει! - να του "ρίχνουμε λίγο νερό στο μύλο της ματαιοδοξίας του!!!" 

Με μας τουλάχιστον δεν μπορεί να έχει αυτό το παράπονο.  Θεοφιλέστατο τον ανεβάζουμε και δελφίνο του του Αρχιεπισκοπικού θρόνου τον κατεβάζουμε, ρυθμιστή της εκλογής των επισκόπων και πάει λέγοντας. 

Ρίξαμε, λοιπόν, όχι απλά "λίγο νερό στο μύλο της ματαιοδοξίας του", αλλά διακαναλώσαμε τον Δούναβη ποταμό με τους παραποτάμους του.

Επί της ουσίας όμως του άρθρου ο “Νεωκόρος” έχει δίκαιο.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ο Παναγιότατος πήγε στη Μητρόπολη Καστοριάς και η υποδοχή που του επεφυλάχη ήταν πνευματική αντάξια του Πατριάρχη του Γένους μας, ενώ το ίδιο συνέβηκε στην Εκκλησία της Κρήτης.

Αρα δεν χρειάζεται να επιβάλουν χαράτσι στον κόσμο για να αγοράσουν δώρα στον Πατριάρχη εν μέσω αυτής της φτώχειας. 

Εκθέτουν πολύ σοβαρά τον Παναγιότατο αυτές οι ενέργειες, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι ο Πατριάρχης που φταίει - ο οποίος είναι βέβαιο ότι δεν είναι ενήμερος και ότι δεν συμφωνεί με αυτές τις πρακτικές - αλλά ορισμένοι αρχιερείς που δεν εννοούν να βάλουν μυαλό με τίποτα.

Παρακαλούμε θερμά ας μην επαναληφθούν τα ρεζιλίκια της Κοζάνης, όπου ο Σεβ. Κοζάνης Παύλος χαράτσωσε τους ιερείς του για να κάνει δώρο στον Πατριάρχη και εξανάγκασε 40 τόσους αρχιερείς να καταλύσουν ημέρα νηστείας.!!!

Για όνομα του Θεού! 

Σας παρακαλούμε άγιοι αρχιερείς! 


No comments:

Post a Comment