Saturday, October 13, 2012

ΟΝΤΩΣ! ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ!!!
















ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ!!!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================


Διαβάζουμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ ρεπορτάζ του κ. Νίκου Παπαχρήστου:

“Στη Γερμανία μεταβαίνει την Κυριακή ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, προκειμένου να απευθυνθεί, ως κεντρικός ομιλητής, στο 43ο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας. 

Τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας προσκάλεσε ο δυναμικός Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος και το ταξίδι του έτυχε της εγκρίσεως της Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Το θέμα της ομιλίας του λογίου Ιεράρχη και καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών είναι: «Το εκκλησιαστικό φρόνημα στη θεωρία και στη σύγχρονη ποιμαντική πράξη».

Οντως! Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος - που κάθησε και τον “αγίασε” ο παπικός επίσκοπος-, προσκάλεσε το πιο κατάλληλο πρόσωπο - τουτέστιν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο (Σαββάτο) - για να μιλήσει για το "εκκλησιαστικό φρόνημα στη θεωρία και στη σύγχρονη ποιμαντική πράξη.!!!"

Οχι! Οχι! Σας διαβεβαιώ! Δεν πρόκειται για πρωτοπριλιάτικο ψέμμα. Αλλωστε είμαστε στα μέσα του Οκτώβρη!

Ως γνωστόν, ο Σεβασμιότατος Γερμανίας δέχτηκε πυρ ομαδόν πανταχόθεν, επειδή δέχτηκε αγιασμό εκ μέρους του παπικού επισκόπου, ενώ ο κατ’ εξακολούθηση συμπροσευχόμενος με τους κάθε λογής αιρετικούς και αλλόθρησκους κ. Χρυσόστομος (Σαββάτος), δήλωσε στη Σύνοδο της Ιεραρχίας ότι η Εκκλησία είναι “διηρημένη”.!!!

Χωρίς άλλης αντιλογίας! Ο πιο κατάλληλος ομιλητής για να μιλήσει για εκκλησιαστικό φρόνημα!!! 

Υπάρχουν τα ακόλουθα ενδεχόμενα:

1.) Οι Οικουμενιστές βάλθηκαν - σώνει και καλά - να μας τρελλάνουν!

2.) Το Πατριαρχείο και ο “διά τας αμαρτίας ημών” Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι αποφασιμένοι να επιβάλουν τον κ. Σαββάτο ως εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος στους διαλόγους.

3.) Προσπαθούν να μας δείξουν ότι καμία αντίδραση εναντίον του Οικουμενισμού δεν τους πτοεί. Γι’ αυτό βάζουν δύο αμφιλεγόμενα πρόσωπα να ενεργήσουν από κοινού για να δοκιμάσουν την αντοχή μας.

4.) Θεωρούν ότι η ενέργειά τους αυτή δεν θα προκαλέσει σοβαρή αντίδραση.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι, μετά τον συνεχιζόμενο εξευτελισμό του “Ορθοδόξου Τύπου”, που απολογήθηκε δημόσια προς τον Σεβ. Μεσσηνίας διότι τον κατήγγειλε για τις εκκλησιολογικές του εκτροπές, χωρίς να ανακαλέσει παρά τις εκκλήσεις μας την απολογία, η ελπίδα για σοβαρή αντίσταση κατά των Οικουμενιστών έχει εξανεμιστεί.

Θα επανέλθουμε, συν Θεώ, αφού διαβάσουμε το περιεχόμενο της ομιλίας του Σεβ. Μεσσηνίας.

No comments:

Post a Comment