Wednesday, October 10, 2012

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΕΖΕΝΙΤΗ!!! ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟ!!!




ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΕΖΕΝΙΤΗ!!! 
ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Η ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΚΟΙΝΩΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάζουμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ ρεπορτάζ των κ. Νίκου Παπαχρήστου και κ. Αντώνη Τριανταφύλλου που επιγράφεται “Επίλυση εκκλησιαστική στο «γόρδιο δεσμό» Μπεζενίτη – Γκατζιρούλη”:

“Σε μια σημαντική απόφαση προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, σε μια σαφή προσπάθειά της να βρεί λύση στο ζήτημα του πρώην Μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα Μπεζενίτη και του Μητροπολίτη πρώην Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημου Γκατζιρούλη.

Η ΔΙΣ αποφάσισε ομοφώνως, ύστερα και από θετική εισήγηση της Επιτροπής Νομοκανονικών, την κατ’ οικονομίαν αποκατάσταση στην αρχιεροσύνη – και μόνον – του πρώην Μητροπολίτη Παντελεήμονα Μπεζενίτη. 

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του Μητροπολίτη πρώην Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την υλοποίηση παλαιότερης απόφασης της Ιεραρχίας για την μετάβαση τριμελούς εξ Αρχιερέων επιτροπής, που θα αποτελείται - κατά πληροφορίες του Amen.gr - από τους Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, Λαγκαδά κ. Ιωάννη και Χίου κ. Μάρκο, στο μοναστήρι, όπου ησυχάζει ο Μητροπολίτης Νικόδημος, προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση της Εκκλησίας για την άρση του επιτιμίου της ακοινωνησίας του.

Η ΔΙΣ θα αναμένει την πρόταση της τριμελούς επιτροπής αναφορικά με το θέμα της άρσης του εν λόγω επιτιμίου. Και τα δυο αυτά θέματα παραπέφθηκαν για την οριστική λήψη αποφάσεων στην προσεχή Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, πιθανότατα τον ερχόμενο Φεβρουάριο.”

Υπάρχουν τα ακόλουθα ενδεχόμενα: 

1.) Ο Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ μας παραπληροφορεί. 
2.) Η είδηση ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 
3.) Η Ελληνική γλώσσα δεν είναι πια μέσο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. 
4.) Η Ιερά Σύνοδος ούτε τον Θεό φοβείται, ούτε τους ανθρώπους εντρέπεται.
5.) Παραφρόνησα και δεν κατανοώ τι διαβάζω.
6.) Υπάρχει άγνωστο παρασκήνιο στο οποίο δεν αναφέρεται το ρεπορτάζ είτε εσκεμμένα είτε επειδή το αγνοεί.

Είναι δυνατόν να κατάλαβα καλά; 

Η Ιερά Σύνοδος της Αγιοτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος αποκατέστησε - και μάλιστα ΟΜΟΦΩΝΩΣ - τον Μπεζενίτη στο αρχιερατικό αξίωμα και παραπέμπει το θέμα στην επόμενη Σύνοδο της Ιεραρχίας για να επικυρώσει την απόφαση;

Αποκλείεται! Δεν μπορεί να έκαναν αυτό το πράγμα! Ε δεν γίνεται να πάρει η ευχή!

Οσο για τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο θα πάει - λέγει το ρεπορτάζ - τριμελής επιτροπή αρχιερέων στο μοναστήρι του Σεβασμιότατου για να συζητήσει μαζί του την απόφαση της Ιεραρχίας να άρει το επιτίμιο της ακοινωνησίας που του επέβαλαν. 

Γιατί χρειάζεται να συζητήσει το θέμα μαζί του; 

Με τον Μπεζενίτη γιατί δεν συζήτησαν τίποτα και τον αποκατέστησαν ΟΜΟΦΩΝΑ;

Σε παλαιότερη απόφαση της Ιεραρχίας, για το ίδιο θέμα, τέθηκε ως όρος για την άρση της ακοινωνησίας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημος να αναγνωρίσει τους μοιχεπιβάτες του θρόνου του ως κανονικούς Μητροπολίτες, χωρίς να αποκατασταθεί ο ίδιος έστω και σε ένα μικρό τμήμα της Μητροπόλεως του.!!!

Συνοψίζουμε:

Ο μεν Μπεζενίτης αποκαθίσταται στην αρχιερωσύνη χωρίς συζήτηση και προβληματισμό.

Το δε επιτίμιο της ακοινωνησίας του Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημου θα αρθεί αν αναγνωρίσει ως κανονικές όλες τις παρανομίες χωρίς να αποκατασταθεί.!!!

Δύο τινά συμβαίνουν. 

Είτε υπάρχει άγνωστο παρασκήνιο που προνοεί κάποιας μορφής αποκατάσταση του Σεβ. κ. Νικόδημου, είτε ετοίμασαν κάποια νέα παγίδα που στόχο έχει να πέσει στα μαλακά η αποκατάσταση του Μπεζενίτη, ενώ ο Σεβ. κ. Νικόδημος να μείνει - για μια ακόμη φορά - στα κρύα του λουτρού.

Δεν θα πούμε πιο πολλά - αν και ομολογούμε ότι σκάμε από το κακό μας γι' αυτό - εν αναμονή της διευκρίνισης της στάσης του μόνου αρμόδιου - τουτέστιν του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημου ή κάποιου στενού και έμπιστου συνεργάτη του.

No comments:

Post a Comment