Tuesday, November 2, 2010

ΑΝΩΔΥΝΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΟΚΙΑ!









ΑΝΩΔΥΝΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΟΚΙΑ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Με την άδεια που έδωσε για να επισκευαστεί από τη Εκκλησία της Κύπρου η ετοιμόρροπη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα, εν όψει της επικείμενης αξιολόγησής της από την Ευρωπαική Ενωση, η Τουρκία κάνει άλλη μια κίνηση “καλής” θελήσεως.


Η κίνηση αυτή της Τουρκίας ακόμη και αν αφεθεί να ολοκληρωθεί χωρίς προσκόμματα από την Τουρκική πλευρά μέχρι τέλους - πράγμα αμφίβολο - αποτελεί μέρος των μέτρων που η Τουρκία κάνει τελευταία με κινήσεις εντυπωσιασμού με τις οποίες δείχνει το “ευρωπαικό” της πρόσωπο για να αξιολογηθεί θετικά από την Ευρωπαική Ενωση.


Επέτρεψε την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην Παναγία του Σουμελά, έδωσε τουρκική υπηκοότητα σε αρχιερείς του θρόνου που ζουν στο εξωτερικό, κτλ.


Στην πραγματικότητα φυσικά όλες αυτές οι κινήσεις είναι κινήσεις εντυπωσιασμού που στοχεύουν να αναδείξουν το “δημοκρατικό” χαρακτήρα της Τουρκίας του Ερντογάν ο οποίος δήθεν διαφέρει από τη νοοτροπία που χαρακτήριζε τις προηγούμενες Τουρκικές κυβερνήσεις που εκπροσωπούσαν το λεγόμενο “βαθύ κράτος” της Τουρκίας, δηλαδή τον θεματοφύλακα του “κεμαλισμού” τον στρατό.


Ταυτόχρονα επιτρέπει στην Τουρκία να μην κάνει καμιά απολύτως υποχώρηση στα ουσιαστικά θέματα που επείγει να αναταποκριθεί. Ούτε στην Κύπρο, ούτε στο Αιγάιο, ούτε στη Θράκη. Αντίθετα με τους μειοδότες που μας κυβερνούν και στην Ελλάδα και στην Κύπρο επιδιώκει να αποκομίσει τεράστια κέρδη. Δίνει ψίχουλα για να πάρει θησαυρούς ατίμητους.


Αυτοί είναι οι Τούρκοι! Είτε Ισλαμιστές, είτε “κεμαλικοί”, είτε γκρίζοι λύκοι, είτε μαύρες αρκούδες.


Στη συνέχεια δημοσιεύουμε το κείμενο που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.


*****


ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΣΙΑ

=========


Έχουν υπερπηδηθεί τα διάφορα εμπόδια και η Εκκλησία είναι τώρα έτοιμη να ζητήσει προσφορές για συντήρηση του κατεχόμενου μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, δήλωσε, στο ΡΙΚ, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Το θέμα, είπε, βρίσκεται τώρα στα χέρια της UNDP, του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, ενώ πρωτοβουλία είχε αναλάβει και ο Αμερικανός πρέσβης, στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της UNDP, κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα και βρέθηκαν λύσεις.

Είπε, επίσης, ότι η Εκκλησία δεν δέχθηκε ούτε καν να συζητήσει θέμα υποβολής αίτησης από το ΕΒΚΑΦ, που διαχειρίζεται τις περιουσίες των μουσουλμανικών ιδρυμάτων, για συντονισμό της συντήρησης.

Τόνισα κατηγορηματικά, είπε ο Μακαριώτατος, ότι ιδιοκτήτης του μοναστηριού είναι η Εκκλησία της Κύπρου και αυτή πρέπει να αναλάβει τη συντήρηση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε, επίσης, ότι έχει διευθετηθεί να λειτουργήσει, στο κατεχόμενο μοναστήρι στις 30 Νοεμβρίου, ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

Νεώτερη ενημέρωση (ΚΥΠΕ) - 16:48

Αίτημα για συντήρηση του κατεχόμενου Μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα και για να επιτραπεί η επιστροφή ενός ηγουμένου και τριών μοναχών στην, επίσης, κατεχόμενη Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα, υπέβαλε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ΙΙ κατά τη διάρκεια συνάντησης στρογγυλής τραπέζης που είχε σήμερα στο Λήδρα Πάλας με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Τ/κ θρησκευτικό ηγέτη Μεχμέτ Εμίν Γελτεκίν.

Ο Αρχιεπίσκοπος εισηγήθηκε να επιτραπεί στους Χριστιανούς Ορθόδοξους να μπορέσουν να συντηρήσουν τους ναούς τους στο βόρειο τμήμα του νησιού «γιατί έχει 36 χρόνια που είναι ασυντήρητοι και θα αρχίσουν να χαλούν ο ένας μετά τον άλλο. Ηδη μερικοί έχουν χαλάσει, έχουν πέσει», ανέφερε.

Είπε πως αυτό θα είναι πολύ θετικό για τους επικεφαλής της τ/κ κοινότητας, θα είναι υπέρ της Τουρκίας «ότι είναι μια δημοκρατική χώρα και σέβεται τα μνημεία γιατί μπορεί να είναι δικά μας αλλά ανήκουν σε όλο τον κόσμο, τον ελεύθερο κόσμο, τα μνημεία».

«Πιστεύω ότι δεν θα ζημιώσει κανείς εάν μας επιτραπεί να φτιάξουμε τα θρησκευτικά μας μνημεία στο βορρά, όπως η Κυβέρνησή μας έχει φτιάξει όλα τα μουσουλμανικά μνημεία στο νότο», ανέφερε.

Υπέβαλε επίσης αίτημα για τη συντήρηση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα, που είναι ένα μεγάλο προσκύνημα του ορθόδοξου λαού μας και όσον αφορά τη Μονή του ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου Αποστόλου Βαρνάβα να επιτραπεί να επιστρέψουν εκεί ο ηγούμενος και οι τρεις μοναχοί που ζουν μέχρι σήμερα.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

2 comments:

  1. κ.Τελεβάντε,

    δεν φταίνει οι Τούρκοι. Αυτοί κάνουν την δουλειά τους συστηματικά και οργανωμένα χρόνια τώρα και τα καταφέρνουν καλά.
    Το πρόβλημα είναι ο ενδοτισμός μας.
    Εμείς φταίμε για όλα. Αν είχαμε ηγέτες ισχυρούς, με ελληνική συνείδηση και με ορθόδοξο φρόνημα, όλα θα ήταν διαφορετικά.
    Αντ'αυτών αναλωθήκαμε τόσα χρόνια σε ζεϊμπέκιακ και κουμπαριές και οι Τούρκοι συνέχιζαν το σχέδιό τους.
    Την έκφραση "συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου"την ακούω από μικρό παιδί. Και έρχεται τώρα η ώρα να εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο. Βλέπετε λοιπόν πόση υπομονή, επιμονή και πείσμα έχουν οι Τούκροιο ώστε να καταφέρνουν σιγά-σιγά να υλοποιήσουν τα σχέδια που συνέταξαν πρό 30ετίας ;
    Οι δικοί μας οι ενδοτικοί, για να μην πω τίποτα χειρότερο και ξαναθυμηθούμε τον Τσολάκογλου, τίο έκαναν ; Τιποτα. Γην και ύδωρ, τα έωσαν και τα δίνουν ευχαρίστως.

    Μπράβο στους Τούρκους λοιπόν. Κατάφεραν το ακατόρθωτο, να κερδίζουν κάτι που δεν τους ανήκε και να προσπαθούν και γι απερισσότερα.
    Έλληνες πολιτικοί μας , Καληνύχτα.
    Έλληνες πολίτες, ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

    ReplyDelete
  2. Δυστυχώς κ. Στανίτσα.

    Εχετε δίκαιο.

    Ο Ελληνισμός έχει ανάξιους ηγέτες ανίκανους να προβλέψουν τις κινήσεις στη σκακιέρα της πολιτικής και ξεκομμένους από τις Ελληνορθόδοξες μας παραδόσεις.

    Και στην Κύπρο η κατάσταση είναι εξίσου προβληματική.

    Ευτυχώς η Εκκλησία της Κύπρου ακολουθεί τη σωστή γραμμή παρόλα τα δικαιολογημένα παράπονα που έχουμε για τη στάση της στον οικουμενισμό.

    Στην Ελλάδα δυστυχώς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι δορυφόροι του είναι κυριολεκτικά πέμπτη φάλλαγγα των άθεων κρατούντων.

    ReplyDelete